Tα αυτόνομα φορτηγά ξεκινούν δρομολόγια (στη Γερμανία)

banner-google-news

Αυτό προβλέπει ο προγραμματισμός της M.A.N. και της γερμανικής εταιρείας μεταφορών DB Schenker, καθώς τα δύο μέρη συμφώνησαν στον φιλόδοξο στόχο να φέρουν τις αυτόνομες μεταφορές στο γερμανικό οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα η Μ.Α.Ν. υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (Memorandum Of Understanding – MOU) με τη DB Schenker για την ανάπτυξη της κατάλληλης τεχνολογίας που θα επιτρέπει σε βαρέα οχήματα να κινούνται αυτόνομα σε κονβόι. Σύμφωνα με τον χρονοδιάγραμμα οι δοκιμές θα ξεκινήσουν το 2018 στον αυτοκινητόδρομο Α9, στο τμήμα που συνδέει το Μόναχο με τη Νυρεμβέργη.

Οι δύο εταιρείες διατείνονται ότι τα αυτόνομα φορτηγά αφενός θα είναι πιο ασφαλή αφού οι αντιδράσεις του υπολογιστή οδήγησης είναι σχεδόν ακαριαίες σε αντίθεση με εκείνες του ανθρώπου, αφετέρου θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη οικονομία στα καύσιμα αλλά και βελτιστοποίηση της κυκλοφοριακής ροής στους αυτοκινητοδρόμους.

Ωστόσο οι παραπάνω ισχυρισμοί πρέπει να αποδειχθούν επί του πεδίου, δηλαδή στις χιλιάδες ώρες πάνω στην άσφαλτο. Αναμένουμε λοιπόν…