Η Volvo Cars ανακοίνωσε πωλήσεις 44.664 οχημάτων τον Ιούλιο

banner-google-news

Η Volvo Cars ανακοίνωσε πωλήσεις 44.664 αυτοκινήτων τον Ιούλιο, μειωμένες κατά 21,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η ζήτηση για τα αυτοκίνητα της εταιρείας παραμένει ισχυρή, ειδικά για την γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών επαναφορρτιζόμενων οχημάτων.

Οι πωλήσεις του Ιουλίου συνέχισαν να επηρεάζονται από τους περιορισμούς της προσφοράς που μεταφέρθηκαν από τους προηγούμενους μήνες λόγω των lockdown που σχετίζονται με τον Covid στην Κίνα. Αυτό επηρέασε ιδιαίτερα τις λιανικές παραδόσεις επαναφορτιζόμενων κατά τη διάρκεια του μήνα και αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει τις λιανικές πωλήσεις της στο τρέχον τρίμηνο.

Τα επαναφορτιζόμενα οχήματα αντιπροσώπευαν το 21,5% των πωλήσεων τον Ιούλιο. Το μερίδιο των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων ανήλθε στο 3,5%. Για ολόκληρο το έτος 2022, ο στόχος της εταιρείας παραμένει να έχει διψήφιο μερίδιο πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Volvo Cars συνεχίζει να βλέπει αξιοσημείωτη βελτίωση στη σταθεροποίηση της εφοδιαστικής της αλυσίδας, με τον Ιούλιο να επιβεβαιώνει τη θετική τάση στην παραγωγή όπως είχε ήδη δει τον Ιούνιο. Εφόσον αυτή η ομαλοποίηση συνεχιστεί, η εταιρεία αναμένει σταδιακή αύξηση της παραγωγής τους επόμενους μήνες.

Με βάση αυτήν την αναμενόμενη βελτίωση, η εταιρεία αναμένει ότι οι λιανικές πωλήσεις θα είναι σταθερές ή ελαφρώς χαμηλότερες για ολόκληρο το έτος 2022, σε σύγκριση με τους όγκους το 2021.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις τον Ιούλιο έφτασαν τις 15.893, μειωμένες κατά 29,1% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων Recharge αντιπροσώπευαν το 39,9 τοις εκατό των συνολικών πωλήσεων στην περιοχή κατά τη διάρκεια του μήνα.

Οι πωλήσεις της Volvo Cars στις ΗΠΑ για τον μήνα έφτασαν τα 8.686 αυτοκίνητα, μειωμένες κατά 40,7% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούλιο, με τα επαναφορτιζόμενα να αποτελούν το 14% των συνολικών πωλήσεων.

Οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 6,4% τον Ιούλιο σε 15.487 αυτοκίνητα σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!