ΗΠΑ: Νόμος για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών στη χώρα

banner-google-news

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε στις 9 Αυγούστου έναν νομοθετικό πακέτο 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών στις ΗΠΑ και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς τους με την Κίνα.

«Το μέλλον της βιομηχανίας τσιπ θα χτιστεί στην Αμερική», είπε ο Μπάιντεν σε εκδήλωση υπογραφής του νομοσχεδίου.

Ο νόμος προβλέπει 52,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της ανάπτυξης τσιπ στις ΗΠΑ. Παρέχει επίσης πίστωση ομοσπονδιακού φόρου 25% σε εταιρείες που επενδύουν στην παραγωγή ημιαγωγών, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι ο νόμος έχει ήδη ωθήσει τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν την παραγωγή των ΗΠΑ. Για να λάβουν επιδοτήσεις, οι επιχειρήσεις πρέπει να επιδείξουν «σημαντικές επενδύσεις στους εργαζόμενους και στην κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων ευκαιριών για μικρές επιχειρήσεις και μειονεκτούσες κοινότητες», σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου. Οι εταιρείες που λαμβάνουν χρηματοδότηση θα απαγορεύεται να επεκτείνουν ορισμένες επενδύσεις στην Κίνα.

«Η Αμερική εφηύρε τον ημιαγωγό… και αυτός ο νόμος τον φέρνει πίσω στο σπίτι», είπε ο Τζο Μπάιντεν. «Είναι προς το οικονομικό μας συμφέρον και είναι προς το συμφέρον της εθνικής μας ασφάλειας να το κάνουμε».