Η Stellantis αγόρασε την «Share Now» από την BMW και τη Mercedes-Benz

banner-google-news

Η Free2move ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της «Share Now» , εταιρείας κοινής χρήσης αυτοκινήτων (car sharing), που ιδρύθηκε από τη Mercedes-Benz Mobility Group και το BMW Group το 2019. Η συμφωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τοποθετεί τη Free2move κορυφαίο παγκόσμιο παίκτη στην κινητικότητα, προσθέτοντας 14 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και 10.000 οχήματα στον υπάρχοντα στόλο του Free2move.

«Η ενσωμάτωση του Share Now στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις θα επιτρέψει στους πελάτες μας να αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών, για να ικανοποιήσουν τις ποικίλες ανάγκες μετακίνησης τους», δήλωσε η Brigitte Courtehoux, επικεφαλής της πλατφόρμας Free2move της Stellantis.

share_now

«Εξίσου σημαντικό είναι ότι αυτή η εξαγορά θα επιταχύνει επίσης την κερδοφόρα ανάπτυξή μας. Είμαστε τώρα ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας, να επεκτείνουμε την παγκόσμια παρουσία του Free2move σε 15 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες έως το 2030», είπε. Δήλωσε επίσης ότι η συμφωνία εντάσσεται στα σχέδια του ομίλου να αυξήσει τα καθαρά έσοδα από την εν λόγω δραστηριότητα σε 700 εκατομμύρια ευρώ το 2025 και σε 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2030.

Η Free2move ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της Opel Rent, επιταχύνοντας τη στρατηγική ανάπτυξής της στη Γερμανία και την Αυστρία και ωθώντας τη μετάβαση από την ενοικίαση στον πάροχο κινητικότητας. Εν τω μεταξύ, έχει επιταχύνει την επέκτασή της στο car sharing στις Ηνωμένες Πολιτείες, με υπηρεσία τώρα διαθέσιμη σε Ουάσιγκτον, DC, Πόρτλαντ, Όρεγκον, Ντένβερ, Κολοράντο, Κολόμπους, Οχάιο και Ώστιν του Τέξας. Το Free2move λειτουργεί επίσης car sharing στην Ευρώπη (Παρίσι και Μαδρίτη).

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται σε συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της ικανοποίησης των αντιμονοπωλιακών απαιτήσεων.

Η Stellantis θα ενισχύσει την πλατφόρμα «Free2move» μέσω της συμφωνίας, ελπίζοντας ότι η παγκόσμια ώθηση για τη μείωση των εκπομπών ρύπων θα αυξήσει επίσης τη ζήτηση για κοινή χρήση αυτοκινήτων και θα ανοίξει νέες ροές κερδών.