ΕΛΠΕ: Ετοιμάζουν δυναμική είσοδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

banner-google-news

Τη μεγάλη κυβερνητική στροφή στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με κίνητρα που θα ωθήσουν την αγορά και θα ανεβάσουν τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων υποστηρίζουν οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι της χώρας, που ετοιμάζονται να επενδύσουν στον εξηλεκτρισμό των μεταφορών και στα δίκτυα φόρτισης.

Τα ΕΛΠΕ που έχουν εντάξει στη στρατηγική τους τον τομέα της ηλεκτροκίνησης ετοιμάζουν δυναμική είσοδο, συστήνοντας εταιρεία ειδικού σκοπού που θα δραστηριοποιηθεί στους τομείς της φόρτισης αλλά και της παροχής υπηρεσιών διαχείρισης δικτύων.

Ήδη, τη δική της πορεία στην ηλεκτροκίνηση έχει χαράξει η θυγατρική του ομίλου, Elpedison, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις σε οικιακούς και επιχειρηματικούς πελάτες.

Χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Ζαχαριάδης, μιλώντας στο 4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης, εξήγησε ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη στους τέσσερις από τους έξι επιχειρηματικούς τομείς που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση (προμήθεια εξοπλισμού, εγκατάσταση και συντήρηση, προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας) προσφέροντας υπηρεσίες σε οικιακούς και εμπορικούς πελάτες, αλλά και επιχειρήσεις όπως σουπερμάρκετ και ξενοδοχεία, στα οποία η πρόσβαση στους χώρους στάθμευσης είναι δημόσια.

Εμπόδια στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, προβάλλουν το κόστος των οχημάτων που παραμένει υψηλό αλλά και οι αδυναμίες του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για την εγκατάσταση φορτιστών σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου.

Ενθαρρυντικό μήνυμα, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς αποτελεί η βελτίωση της τεχνολογίας των μπαταριών, η οποία επιτρέπει ολοένα και μεγαλύτερη αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων.