Συναγερμός δεξαμενής καυσίμου απο την Scania

banner-google-news

Η κλοπή καυσίμων και οι συναφείς ζημίες αποτελούν σημαντικούς κινδύνους σε πολλές περιοχές. Για να αποτρέψει τους κλέφτες από το να προσπαθήσουν να κλέψουν καύσιμο από τα σταθμευμένα οχήματα της  Scania, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα καπάκι με συναγερμό για την αποτροπή κλοπής καυσίμου για μονές δεξαμενές. Μια έκδοση για διπλές δεξαμενές θα είναι σύντομα διαθέσιμη σύντομα.

Το καπάκι μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού του φορτηγού και την σειρήνα ειδοποίησης όταν ανιχνεύσει παραβίαση ή σημαντική μείωση της στάθμης καυσίμου. Αν το όχημα είναι εφοδιασμένο με το Πακέτο Ελέγχου της Scania, ο συναγερμός μπορεί επίσης να στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα SMS και μια ειδοποίηση στον ιδιοκτήτη μέσω της πύλης της Scania Fleet Management. «Ο ιδιοκτήτης και ο οδηγός θα ειδοποιηθούν αν το όχημα έχει παραβιαστεί και οι συνέπειες της κλοπής καυσίμων μπορούν να αποφευχθούν ή τουλάχιστον να μετριαστούν», λέει ο διευθυντής προϊόντων της Scania Eric Ljunggren.

Μόνιμη Παρακολούθηση

Το σύστημα μπορεί να παρακολουθεί τη στάθμη καυσίμου του οχήματος για έως και 65 ώρες. Ο κύριος διακόπτης της μπαταρίας του φορτηγού πρέπει να είναι ενεργοποιημένος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Για την αποτροπή των κλεφτών από την προσπάθεια να ξεβιδώσουν την τάπα ή να κάνουν ζημιά στη δεξαμενή προκαλώντας δαπανηρές καθυστερήσεις και επισκευές, το καπάκι διαθέτει προειδοποιητικό αυτοκόλλητο.

«Αν και η απώλεια πολύτιμων καυσίμων είναι αρκετά κακή εμπειρία, είναι ίσως χειρότερο το φορτηγό να μην μπορεί να πραγματοποιήσει τις παραδόσεις της ημέρας όπως είχε προγραμματιστεί και μπορεί να υποστεί κυρώσεις», λέει ο Ljunggren.