Αλλαγή χώρου και διαδικασιών των οδικών εξαγωγών στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

banner-google-news


Για τις ανάγκες της ολοκλήρωσης του έργου υποδοχής των εγχώριων προς εξαγωγή εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης,
από 16 Ιανουαρίου 2019 οι διαδικασίες των οδικών εξαγωγών θα διενεργούνται εντός της πύλης 11, αριστερά από την είσοδο, σε χώρο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα. Όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του χώρου, αναφέρονται τα εξής:

  • Οι ώρες λειτουργίας του χώρου θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:30 έως 19:00. Η είσοδος των φορτηγών από την Πύλη 11 θα επιτρέπεται από 07:00 έως 18:45. Tα Σαββατοκύριακα ο χώρος θα λειτουργεί μόνο για τις περιπτώσεις που έχει ληφθεί σχετική έγκριση από το Τελωνείο.
  • Το φυλάκιο της Πύλης 11 θα επιτρέπει την είσοδο των φορτηγών μόνον με την προφορική δήλωση του οδηγού του φορτηγού ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει διαδικασία εξαγωγών.
  • Η είσοδος στο χώρο της στάθμευσης θα γίνεται με αριστερή στροφή από τον κύριο οδικό άξονα του λιμένα.
  • Σε περίπτωση κατά την οποία το πάρκινγκ των εξαγωγών είναι πλήρες, τα φορτηγά θα οδηγούνται προσωρινά μέχρι την απελευθέρωση θέσεων, στο χώρο μετά την είσοδο στην πύλη MG 16 (περιφραγμένος χώρος πριν από την Πύλη της Ελεύθερης Ζώνης).
  • Κατά την είσοδο των φορτηγών από την μπάρα της Πύλης 11 θα διανέμεται στους οδηγούς φυλλάδιο με τις οδηγίες ασφαλείας που θα πρέπει αυστηρά να τηρούνται.
  •  Η ΟΛΘ ΑΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλεια των εμπορευμάτων κατά την παραμονή τους στο χώρο.