Τα 9θέσια βαν της ελληνικής αγοράς : Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Το Vito Tourer είναι ένα πολυθέσιο επιβατικό αυτοκίνητο, φτιαγμένο «στο κορμί» ενός επαγγελματικού οχήματος. Μελετημένο από άκρη σε άκρη και με τον Γερμανό κατασκευαστή να μην φείδεται λύσεων και εξοπλισμού τεχνολογίας, άνεσης και ασφάλειας που «απογειώνουν» τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Μπορεί να προσαρμοστεί τέλεια στις ατομικές ανάγκες χώρου, με έκδοση σε τρία μήκη οχήματος: compact, long ή extra long. Η άνετα διαμορφωμένη καμπίνα επιβατών προσφέρει στους επιβάτες μεγάλη άνεση κινήσεων. Και ο μεγάλος χώρος φόρτωσης μπορεί να χωρέσουν μπόλικο φορτίο.

Τα 9θέσια βαν της ελληνικής αγοράς Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition (6)

Τώρα, μία νέα αναβαθμισμένη έκδοση με την ονομασία Dark Edition έρχεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες μετακινήσεων των ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και των μικρότερων καταλυμάτων, των boutique hotels ή των ξενώνων. Απευθύνεται στους επαγγελματίες του τουρισμού που επιδιώκουν να προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες και μοναδικές εμπειρίες στους πελάτες τους.

Πλούσιο πακέτο

Η έκδοση Dark Edition δίνει έμφαση στον premium χαρακτήρα του οχήματος. Διατίθεται αποκλειστικά σε μαύρο μεταλλικό χρώμα OBSIDIAN ενώ οι προφυλακτήρες και τα καλύμματα των καθρεπτών είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Προσδίδει στο ήδη εντυπωσιακό Vito Tourer ακόμη περισσότερη πολυτέλεια και άνεση, ενσωματώνοντας στη βασική έκδοση ένα πλούσιο πακέτο προαιρετικού εξοπλισμού, το οποίο για τον αγοραστή μεταφράζεται σε όφελος έως 4.850 €. Με τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Mercedes-Benz Hellas, ειδικά σχεδιασμένα για τον τουριστικό κλάδο, με εποχιακές δόσεις ή δυνατότητα αποπληρωμής έως και 84 μήνες, η απόκτηση ενός Vito Tourer Dark Edition είναι τώρα πιο εύκολη από ποτέ, στην τιμή των 39.222 ευρώ.

Τα 9θέσια βαν της ελληνικής αγοράς Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition (1)

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επιπλέον επένδυση των τροχών, προφυλακτήρες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος και καθίσματα επενδυμένα με μαύρο leatherette. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η δυνατότητα εναλλαγής στην τοποθέτηση των πίσω καθισμάτων καθώς το όχημα διαθέτει σύστημα επιλογής για την αντικριστή τοποθέτησή τους.

Ο εξοπλισμός Dark Edition αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου, που σχεδιάστηκε με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των υψηλών απαιτήσεων του σύγχρονου επαγγελματία της Ελληνικής τουριστικής αγοράς.

Τα 9θέσια βαν της ελληνικής αγοράς Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition (7)

Το πολυθέσιο όχημα εξοπλίζεται με πλειάδα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης. Το σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων CROSSWIND ASSIST μπορεί να αποτρέψει την εκτροπή των τροχών που είναι στραμμένοι προς τον άνεμο λόγω δυνατών ριπών με στοχευμένες επεμβάσεις στο σύστημα πέδησης. Το σύστημα ανίχνευσης προσοχής ATTENTION ASSIST αναγνωρίζει τυπικά σημάδια κόπωσης μέσω πολυάριθμων παραμέτρων και σύνθετων υπολογισμών και προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ηχητικά ώστε να κάνει διάλειμμα για ξεκούραση. Το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα HILL-START ASSIST υποστηρίζει τον οδηγό στην ασφαλή εκκίνηση στις ανηφόρες καθώς διατηρεί την πίεση στα φρένα για λίγο αποτρέποντας την ακούσια κύλιση του οχήματος προς τα πίσω. Εν τω μεταξύ, το τελευταίας γενιάς Adaptive ESP® ενισχύει εξίσου την προστασία και των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου. Μοναδικά στην κατηγορία είναι επίσης, το προαιρετικό σύστημα Collision Prevention Assist που επιβλέπει συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών PRE-SAFE® που μπορεί να αναγνωρίσει έγκαιρα κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις ενεργοποιώντας προληπτικά τα συστήματα ασφαλείας.

Τα 9θέσια βαν της ελληνικής αγοράς Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition (4)

 Έως εννιά επιβάτες

 

Σύμφωνα με τις βασικές του προδιαγραφές, το Vito Tourer έχει χώρο για έξι άτομα στην καμπίνα επιβατών. Το εξωτερικό κάθισμα της 2ης σειράς, με την λειτουργία Easy-Entry επιτρέπει την άνετη πρόσβαση στην 3η σειρά καθισμάτων. Αν χρειάζεται, μπορεί και να αφαιρεθεί πλήρως. Χάρη στην μεταβλητή διαμόρφωση των καθισμάτων, το όχημα μπορεί να τροποποιηθεί για να χωρέσει πέντε, τρεις, ή και δύο επιβάτες. Η ευελιξία αυτή οφείλεται στις βάσεις καθισμάτων με δυνατότητα γρήγορης απασφάλισης. Αν χρειάζεται να μεταφερθούν ογκώδη αντικείμενα, η αφαίρεση των πάγκων μετατρέπει ταχύτατα την καμπίνα επιβατών σε έναν ευρύχωρο χώρο φόρτωσης.

Τα 9θέσια βαν της ελληνικής αγοράς Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition (8)

Όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβούν πίσω από την 1η σειρά καθισμάτων (2 ή 3 με πάγκο), εκεί που βρίσκονται τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού. Όλες οι θέσεις περιλαμβάνουν ενσωματωμένες ζώνες ασφαλείας 3 σημείων και προσκέφαλα με ρυθμιζόμενο ύψος. Με τα σημεία τοποθέτησης παιδικού καθίσματος ISOFIX, το όχημα μπορεί να εξοπλιστεί με τέσσερα καθίσματα.

Οι αερόσακοι για τον οδηγό και τον συνοδηγό, καθώς και οι πλευρικοί αερόσακοι για την προστασία του θώρακα και της λεκάνης, αλλά και οι αερόσακοι παραθύρων, αποτελούν μέρη των βασικών χαρακτηριστικών ασφαλείας. Τα φιμέ τζάμια περιμετρικά του οχήματος και οι πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι στα πλαϊνά πάνελ καθιστούν το ταξίδι μια ευχάριστη εμπειρία για τους επιβάτες.

Τα 9θέσια βαν της ελληνικής αγοράς Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition (5)

Τέλος, στον πλούσιο βασικό εξοπλισμό του Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition περιλαμβάνονται το ντουλαπάκι συνοδηγού με κλειδαριά ώστε να φυλάσσονται με ασφάλεια προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, παροχή ρεύματος 12V καθώς και εργοστασιακό ηχοσύστημα MBAudio10 με πολλές και χρήσιμες λειτουργίες πληροφόρησης και επικοινωνίας όπως ανοικτή ακρόαση και audio-streaming μέσω Bluetooth®, θύρα USB, Aux-in και υποδοχή SD card.

Ανώτερη αισθητική

Το ταμπλό είναι πλήρως επανασχεδιασμένο, σε μαύρο χρώμα, πιο business, πιο «σοβαρό» και φυσικά εξίσου ποιοτικό σε υλικά και αισθητική.

Το σπορτίφ πολυλειτουργικό τιμόνι τριών ακτίνων, με υπολογιστή ταξιδιού και δώδεκα κουμπιά χειρισμού, κερδίζει τις εντυπώσεις με την ευχάριστη αίσθηση και την εξαιρετική εργονομία που διαθέτει. Τα δώδεκα κουμπιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εμφάνιση πληροφοριών και τον χειρισμό των μενού στον πίνακα οργάνων, ελαχιστοποιώντας έτσι την απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Der neue Vito – Tourer SELECT, Cockpit The New Vito – Tourer SELECT, cockpit

Το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο ως προς την κάθετη κλίση και το ύψος, και σε συνδυασμό με τους θερμαινόμενους ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέπτες, ενισχύει την λειτουργική άνεση του οδηγού. Το ηλεκτρομηχανικό και ανάλογο προς την ταχύτητα σύστημα διεύθυνσης rack-and-pinion (με κρεμαγιέρα υδραυλικής υποβοήθησης), που τροποποιεί το επίπεδο της ηλεκτρικής υποβοήθησης ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς την μεγαλύτερη υποβοήθηση κατά το παρκάρισμα και κατά το μανουβράρισμα. Καθώς η ταχύτητα αυξάνεται, η ηλεκτρική υποβοήθηση διεύθυνσης ελαττώνεται συνεχώς, εξασφαλίζοντας έτσι την ακριβή διεύθυνση και την ομαλή σταθερότητα της ευθείας πορείας του οχήματος. Επίσης, η υποβοήθηση εκκίνησης στην ανηφόρα κάνει την μετακίνηση σε ανηφόρα πανεύκολη: το σύστημα διατηρεί την πίεση της πέδησης για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να σας προσφέρει αρκετό χρόνο να μετακινήσετε το πόδι σας από το πετάλι του φρένου στο πετάλι του γκαζιού.

Ταξιδιάρηδες κινητήρες

Ο νέος, αποδοτικός 4κύλινδρος κινητήρας diesel, κυβισμού 1.749 κ.εκ. και απόδοσης 102 ίππων προδιαγραφών Euro 6d-temp σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων FSG350 και το σύστημα ελέγχου καυσαερίων SCR 3ης γενιάς, διασφαλίζουν χαμηλή κατανάλωση και ταυτόχρονα υψηλή απόδοση για απόλυτη οδηγική εμπειρία. Το βέλτιστο κόστος χρήσης ενισχύεται από τα διαστήματα συντήρησης που ανέρχονται στα 40.000 χλμ.

Τα 9θέσια βαν της ελληνικής αγοράς Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition (3)

Οι δύο 4κύλινδροι κινητήρες πετρελαίου με σύστημα άμεσου ψεκασμού common rail και τούρμπο αποτελούν τη βάση για οικονομική και βιώσιμη λειτουργία του Vito. Ο κινητήρας των 1,6 λίτρων είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις ισχύος και για τα προσθιοκίνητα Vito ενώ ο κινητήρας των 2,2 λίτρων σε τρεις και για τα πισωκίνητα ή τα 4×4 Vito. Ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα υπάρχει δυνατότητα επιλογής συστήματος κίνησης εμπρός, πίσω ή 4×4. Η έκδοση με τα 120 kW και το προαιρετικό πακέτο BlueEFFICIENCY μπορεί να επιτύχει κατανάλωση καυσίμου 5,8 λίτρα ανά 100 χλμ. Η έκδοση του πιο ισχυρού κινητήρα με τα 140 kW, καταναλώνει περίπου 2,5 λίτρα/100 χλμ. λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και στο ίδιο επίπεδο ροπής.

Τα 9θέσια βαν της ελληνικής αγοράς Mercedes-Benz Vito Tourer Dark Edition (11)Χάρη στην τεχνολογία BlueTEC (μετεπεξεργασία καυσαερίων SCR), όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6.

Διαβάστε το περιοδικό online ή κατεβάστε το στη συσκευή σας!

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ