56 αρθρωτά ηλεκτρικά λεωφορεία Solaris Urbino 18 στην Δανία

banner-google-news

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας, το Aarhus, στοχεύει να έχει δημόσιες συγκοινωνίες χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων έως το 2030. Έτσι, η AarBus επιβεβαίωσε την παραγγελία για την προμήθεια 56 ηλεκτρικών λεωφορείων Solaris Urbino 18, που είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Η εντυπωσιακή παραγγελία ανέρχεται σε 37 εκατομμύρια ευρώ και η Solaris θα παραδώσει τα οχήματα σε δύο δόσεις. Η πόλη θα λάβει 31 μοντέλα το 2024, ενώ η παράδοση των υπόλοιπων 25 μονάδων θα γίνει το 2025.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τα πολλά χρόνια εμπιστοσύνης που μας έχει δείξει η AarBus. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα ηλεκτρικά μας λεωφορεία με προηγμένο εξοπλισμό θα εξυπηρετούν τους κατοίκους του Aarhus με άνεση χωρίς να επηρεάζουν το περιβάλλον. Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στην αποστολή μας να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις μεταφορών που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις», δήλωσε ο Olivier Michard, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Solaris Bus & Coach, υπεύθυνος για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τις υπηρεσίες μετά την πώληση.

Τα λεωφορεία που θα επιλέξει ο μεταφορέας θα είναι εξοπλισμένα με λύσεις τελευταίας τεχνολογίας για να παρέχουν στους οδηγούς και τους επιβάτες ένα άνετο ταξίδι χωρίς εκπομπές ρύπων. Τα οχήματα θα τροφοδοτούνται με ενέργεια από μπαταρίες Solaris High Energy. Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας με χωρητικότητα άνω των 450 kWh θα παρέχουν στον χειριστή μεγάλη εμβέλεια και λειτουργικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το σύστημα κλιματισμού θα παρέχει στους επιβάτες βέλτιστες θερμικές συνθήκες μέσα στο όχημα. Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθούν διπλά τζάμια σε κάθε Urbinos για περαιτέρω βελτίωση της θερμομόνωσης των λεωφορείων.

«Το γεγονός ότι διπλασιάζουμε σχεδόν τον αριθμό των ηλεκτρικών λεωφορείων σημαίνει ότι σχεδόν το 80% των λεωφορείων μας θα κινούνται με ρεύμα. Το προφανές πλεονέκτημα είναι ότι παράγουν λιγότερο θόρυβο και ότι αυτό θα έχει επίσης μεγάλο αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών CO2 και στη χαμηλότερη κατανάλωση ντίζελ. Ως εκ τούτου, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, προσφέροντας στους κατοίκους του Aarhus έναν πιο πράσινο τρόπο να μετακινηθούν στον δήμο», λέει ο Nicolaj Bang, σύμβουλος Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Aarhus.

Η συνεργασία μεταξύ της Solaris και της AarBus συνεχίζεται από το 2006 και μέχρι στιγμής ο κατασκευαστής έχει παραδώσει συνολικά 227 λεωφορεία στον χειριστή, συμπεριλαμβανομένων 29 ηλεκτρικών λεωφορείων.

Η Solaris είναι κορυφαίος κατασκευαστής οχημάτων δημόσιων μεταφορών με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το βιβλίο παραγγελιών περιλαμβάνει σήμερα περίπου 3.000 οχήματα με μπαταρία και υδρογόνο, εκ των οποίων περισσότερα από 2.000 έχουν ήδη παραδοθεί και παρέχουν μεταφορά σε κατοίκους περισσότερων από 100 ευρωπαϊκών πόλεων.

Autovision New