50 ακόμη λεωφορεία Solaris μηδενικών εκπομπών για τη Μαδρίτη

banner-google-news

Η εταιρεία δημόσιων μεταφορών της Μαδρίτης (EMT Madrid) παρήγγειλε 20 ηλεκτρικά λεωφορεία Solaris Urbino 9 LE χαμηλής εισόδου και 30 ηλεκτρικά λεωφορεία Urbino 12 εξοπλισμένα με μπαταρίες Solaris High Energy. Φιλόδοξος στόχος της είναι αυτά τα μοντέρνα και αθόρυβα οχήματα να συμβάλουν σημαντικά ώστε η Μαδρίτη να έχει έναν στόλο δημοτικών λεωφορείων χωρίς εκπομπές ρύπων.

Οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Ιουλίου 2024.

Σύμφωνα με τη Στρατηγική Βιώσιμης Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαδρίτης, γνωστή ως «Madrid 360», η EMT Madrid στοχεύει να λειτουργήσει έναν στόλο που θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από λεωφορεία χαμηλών και μηδενικών εκπομπών. Τον Δεκέμβριο του 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε την απόσυρση από τη λειτουργία του τελευταίου οχήματος με παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ως αποτέλεσμα, η Μαδρίτη έγινε η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα (από άποψη πληθυσμού και αριθμού εξυπηρετούμενων λεωφορείων) που χρησιμοποιεί αποκλειστικά στόλο δημοτικών λεωφορείων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων..

Solaris_Urbino_12_electric

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία χαμηλής εισόδου Urbino 9 LE θα κάνουν το ντεμπούτο τους στους δρόμους της Μαδρίτης, ενώ το 12μετρο μοντέλο Urbino 12 electric είναι ήδη γνωστό στον Ισπανό χειριστή. Τα λεωφορεία θα τροφοδοτούνται από έναν κεντρικό κινητήρα που θα χρησιμοποιεί ενέργεια από μπαταρίες Solaris High Energy. Και στα δύο μοντέλα, η καμπίνα του οδηγού έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα και τις απαιτήσεις EMT, για να παρέχει έναν ασφαλή και εργονομικό χώρο εργασίας με ενσωματωμένες συσκευές υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ των ανέσεων που αξίζει να αναφερθούν είναι ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης, που αντικαθιστά τους παραδοσιακούς καθρέφτες. Όσον αφορά τη χωρητικότητα επιβατών, η έκδοση των 9 μέτρων θα φιλοξενεί 24 επιβάτες, ενώ η έκδοση των 12 μέτρων θα έχει 28 επιβάτες.

Επιπλέον, η υπηρεσία eSConnect, που παραγγέλθηκε επιπλέον από την EMT Madrid, θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες του στόλου οχημάτων με μπαταρία. Αυτό το σύστημα βελτιώνει τις δυνατότητες διάγνωσης και σέρβις και διευκολύνει σημαντικά τον ακριβή σχεδιασμό διαδρομής για μεμονωμένες γραμμές.

Η EMT Madrid διαθέτει ήδη 250 λεωφορεία Urbino 12 CNG και 60 ηλεκτρικά λεωφορεία Urbino 12 στο στόλο της. Με την ολοκλήρωση της τελευταίας σύμβασης για 50 λεωφορεία με μπαταρία, η εταιρεία θα κατέχει συνολικά 360 σύγχρονα λεωφορεία Solaris, χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων.