22η Prodexpo: Ανθεί ο κλάδος των logistics, υψηλή ζήτηση για ακίνητα

banner-google-news

Ο κλάδος των logistics  γνωρίζει σημαντική άνθηση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί την επόμενη 5ετία, ανέφεραν στελέχη της αγοράς στο πλαίσιο της 22ης Prodexpo. Το πρόβλημα σήμερα είναι η μειωμένη προσφορά κατάλληλων χώρων σε σχέση με τη ζήτηση, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των τιμών. Από τις αρχές του έτους, τα ενοίκια για τη μίσθωση ενός νέου, σύγχρονου κτιρίου logistics έχουν αυξηθεί κατά 15%.

«Πλέον αναμένουμε ενοίκια της τάξεως των 5 ευρώ τ.μ στον Ασπρόπυργο», ανέφερε ο κ. Χρήστος Κάκκαβας, Capital Market & Corporate Solutions της Athens Economics – JLL.

Ο Γιώργος Φιλόπουλος, Investment Manager της Trastor ΑΕΕΑΠ, τόνισε πως ο τομέας των logistics έχει μεγάλη προοπτική στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια, χαρακτηρίζοντας τον κλάδο των 3PL ως έναν από τους καλύτερους στην ελληνική οικονομία. Εντόπισε μεγάλη ζήτηση για εγκαταστάσεις logistics στην Δυτική Αττική, λέγοντας πως είναι δύσκολο να βρει κάποιος κατάλληλους χώρους, γι’ αυτό κι ανεβαίνουν οι τιμές.

Η Δυτική Αθήνα είπε ο κ. Φιλόπουλος αποτελεί τοποθεσία υψηλής προστιθέμενης αξίας για τις εταιρείες 3PL, λόγω της εγγύτητας με το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και την πρόσβαση στον αστικό ιστό, προκειμένου να εξυπηρετείται η παράδοση και η τροφοδοσία. Αντίστοιχα, ο Βοτανικός κρίνεται κατάλληλος για την ανάπτυξη της αγοράς του τελευταίου μιλιού (last mile logistics), δηλαδή εγκαταστάσεων που θα βρίσκονται εντός του αστικού ιστού.