1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου στις 4 Οκτωβρίου

Αυτο-κίνητο! Μήπως ήρθε η ώρα να επιβεβαιώσει τη σημασία του ονόματος που του δόθηκε;

banner-google-news

Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αυτή η τεχνολογική τομή συνοδεύεται από έναν καταιγισμό εξελίξεων, που θα φέρουν ριζικές αλλαγές στην μετακίνηση του μέλλοντος.

Η αυτόνομη οδήγηση έρχεται να αλλάξει δραστικά τη σχέση του οδηγού με το αυτοκίνητο, συνεπικουρούμενη από την τεχνολογία και την είσοδο του 5G. Παράλληλα, το car sharing (κοινή χρήση οχημάτων) μεταμορφώνει τη σχέση ιδιοκτήτη και μέσου μετακίνησης. Την ίδια στιγμή η ηλεκτροκίνηση φέρνει στο προσκήνιο νέες απαιτήσεις και πρότυπα όσον αφορά ανθρώπους, διαδικασίες, υποδομές και εγκαταστάσεις. Τέλος, παράλληλα με τις τεχνολογικές εξελίξεις, η αγορά του αυτοκινήτου υποδέχεται το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) και αποχαιρετά τα παραδοσιακά κανάλια πώλησης, τις παραδοσιακές εκθέσεις και τους συμβούλους πωλήσεων.

Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Η νέα πραγματικότητα που αναδύεται στην αγορά του αυτοκινήτου είναι ακόμα απροσδιόριστη και αυτό κάνει δύσκολη τη λήψη αποφάσεων για αλλαγές που απαιτείται να γίνουν, όχι μόνον για τους καταναλωτές αλλά και για όσους διοικούν ή εργάζονται στον χώρο αυτό.

Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν εποικοδομητικές απαντήσεις στα σύνθετα και επείγοντα ερωτήματα που προκύπτουν είναι όσοι συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος: στελέχη του χώρου του αυτοκινήτου που μοιράζονται κοινά οράματα και συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Στις 4 Οκτωβρίου, στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, η diaplous s.s.d.a. Ltd με την υποστήριξη του AUTOHAUS, του κορυφαίου εξειδικευμένου περιοδικού του χώρου του αυτοκινήτου, που ανήκει στο Springer Automotive Media, και της TÜV SÜD Auto Partner, οργανώνει το 1ο Επιχειρηματικό Forum Αυτοκινήτου με θέμα τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου και της μετακίνησης, αλλά και στην αγορά οχημάτων. Κύριοι ομιλητές θα είναι τρία διακεκριμένα στελέχη του γερμανικού χώρου του αυτοκινήτου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την συνδιοργανωτική αρωγή και υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Ο κ. Jürgen Stackmann έχει διατελέσει CEO και μέλος του Δ.Σ. της VW/Seat καθώς και της Ford Motor Germany, είναι κύριος ομιλητής του Institut für Automobilwirtschaft (IfA), αλλά και στέλεχος του diconium, του κορυφαίου φορέα προώθησης της ψηφιακής τεχνολογίας στην αυτοκίνηση. Στις 4 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στη λίμνη της Βουλιαγμένης ως κεντρικός ομιλητής του Forum και θα εστιάσει στα εξής ερωτήματα:

  • Ποια είναι η μελλοντική εικόνα της αυτοκίνησης;
  • Πώς θα επιδράσει η ηλεκτροκίνηση στις πωλήσεις και στο after sales;
  • Αυτόνομη οδήγηση: έρχεται το τέλος της οδήγησης;
  • Τέλος της ιδιοκτησίας στην αυτοκίνηση, πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται;

Μαζί του θα είναι ο κ.  Ralph Meunzel, διοικητικό στέλεχος του Autohaus, Springer Automotive Media. Η εκδοτική επιχείρηση, που έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τη βιομηχανία του αυτοκινήτου, βρίσκεται στο Μόναχο, από όπου παρακολουθεί, καταγράφει και ενημερώνει την παγκόσμια αγορά για τις εξελίξεις στον χώρο του αυτοκινήτου της Γερμανίας τα τελευταία 30 χρόνια. Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου δεν θα είναι εκείνος που θα θέσει τις ερωτήσεις, αλλά ο άνθρωπος που θα τις απαντήσει.

Ένας ακόμη εξέχων παρουσιαστής του νέου τοπίου που διαμορφώνεται στη μετακίνηση θα είναι ο Patrick Fruth, CEO του TÜV SÜD Auto Service, του μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης, εγκρίσεων τύπου νέων μοντέλων αυτοκινήτων και διενέργειας περιοδικών ελέγχων αυτοκινήτων στον κόσμο, και στρατηγικού συνεργάτη της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη γέννησή της στη Γερμανία. Θα φωτίσει πτυχές της νέας κατάστασης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και τις απαιτούμενες διασφαλίσεις.

Κάθε στέλεχος στο χώρο του αυτοκινήτου γνωρίζει πόσο κρίσιμη είναι η σωστή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. Σε μια μεταβατική περίοδο η διαδικασία αυτή μπορεί να προβληματίσει ή να σοκάρει, είναι όμως ο μόνος τρόπος για να γεννηθούν οι νέες ιδέες, που θα εξασφαλίσουν την επιτυχημένη προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Προσκαλούμε όλους τους ανθρώπους της αυτοκίνησης και των μεταφορών, αυτού του τόσο σημαντικού για την οικονομία και την εξέλιξη τομέα, να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση αυτή, να αναζητήσουν και να εξετάσουν πρώτοι από όλους την αναδυόμενη νέα πραγματικότητα.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής:

https://www.diaplous-ssda.com/services/uncategorized/epicheirimatiko-foroym-aytokinitoy/

Κόστος Ατομικής Συμμετοχής€ 295

Η diaplous s.s.d.a. Ltd είναι μια εταιρεία Συμβούλων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, η οποία ιδρύθηκε το 1997 στην Αθήνα. Εξειδίκευσε τις υπηρεσίες της στο Automotive industry, ξεκινώντας το 2000 να προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμού συστημάτων ποιότητος, παροχής εκπαίδευσης στελεχών και επιθεώρησης προτύπων και προδιαγραφών σε μεγάλους Οίκους Αυτοκινήτου της Ελλάδος. Το 2003 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το γερμανικό TÜV SÜD Auto Service, τον μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης στον κόσμο με εξειδίκευση στο industry του αυτοκινήτου. Σήμερα προσφέρει τις advanced υπηρεσίες της σε Ελλάδα, Μέση Ανατολή, Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη για λογαριασμό της Daimler Mercedes-Benz, Ford Motors, Volvo cars, Toyota, Seat, Suzuki, Honda, Mitsubishi, Porsche, Jaguar, Smart, Bosch κ.λπ, στους τομείς της πιστοποίησης, εκπαίδευσης, coaching, ελέγχου προτύπων και προδιαγραφών, μυστικών ελέγχων ποιότητος, διακρίβωσης μετρητικού εξοπλισμού καθώς και παραμετροποιημένων προγραμμάτων, αποτελώντας έναν επικεντρωμένο συνεργάτη συνδιαμορφωτή της αγοράς του αυτοκινήτου της Ελλάδος.