100 φορτηγά Volvo FM Electric παρήγγειλε μεγάλη ναυτιλιακή και εφοδιαστική εταιρεία της Β. Ευρώπης

banner-google-news

Η DFDS, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή και εφοδιαστική εταιρεία της Βόρειας Ευρώπης, παρήγγειλε 100 φορτηγά Volvo FM Electric από η Volvo Trucks. Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη εμπορική παραγγελία μέχρι σήμερα για ηλεκτρικά φορτηγά Volvo και μία από τις μεγαλύτερες ποτέ για βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά παγκοσμίως.

volvofm electric

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευσή μας για ‘καθαρές’ μεταφορές και είμαι πολύ περήφανος για τη συνεργασία που έχουμε με το DFDS. Μαζί δείχνουμε στον κόσμο ότι η ηλεκτροκίνητη μεταφορά βαρέων φορτηγών είναι μια βιώσιμη λύση ήδη σήμερα. Πιστεύω ότι αυτό θα ενθαρρύνει περισσότερους πελάτες να κάνουν με σιγουριά το πρώτο βήμα στο δικό τους ταξίδι ηλεκτροκίνησης», σχολίασε ο Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks.

Οι πρώτες παραδόσεις του Volvo FM Electric στο DFDS θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και θα συνεχιστούν όλο το 2023. Τα φορτηγά θα χρησιμοποιηθούν τόσο για σύντομες όσο και για μεγάλες μεταφορές στο σύστημα εφοδιαστικής DFDS στην Ευρώπη.

«Στο DFDS είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε τον ρόλο μας στη μείωση των εκπομπών CO2 και στη δημιουργία μιας βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού. Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η ηλεκτροκίνηση στο ταξίδι για την επίτευξη των στόχων μας για CO2 και ελπίζω ότι μπορούμε να εμπνεύσουμε άλλους καθώς προχωράμε αυτή η ζωτική μετάβαση», δήλωσε ο Niklas Andersson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Logistics στο DFDS.

Το FM Electric μπορεί να μεταφέρει μέχρι 44 τόνους (μικτό βάρος) και έχει αυτονομία έως 300 χιλιόμετρα. Με μια διαδικασία φόρτισης κατά τη διάρκεια του γεύματος, η απόσταση μπορεί να παραταθεί. Τα οχήματα μπορούν να φορτιστούν τόσο μέσω φόρτισης νυχτερινής αποθήκης (κάθε φορτηγό έρχεται με φορτιστή AC) όσο και μέσω φόρτισης υψηλής ισχύος στη διαδρομή (φόρτιση DC). Η DFDS επέλεξε μια χρηματοδοτική λύση που παρέχεται από την Volvo Financial Services.

 

Autovision New