Βραβείο Ψυχρής Εφοδιαστικής Αλυσίδας Θωμάς Μακιός 2023

banner-google-news

Το «Βραβείο ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας Θωμάς Μακιός» απονέμεται φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε νέους επιστήμονες με καινοτόμες ιδέες και επιτυχημένα project, οι οποίοι με το έργο τους τιμούν, στηρίζουν και προωθούν την επιστήμη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το εν λόγω ετήσιο βραβείο θέσπισε πέρυσι η Ελληνική Εταιρεία Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (ΕΕΒΨ&L), με σκοπό να  τιμήσει τη μνήμη του ιδρυτικού μέλος της Ένωσης Θωμά Μακιού, για το πολυετές έργο και για την προσφορά του στην εγχώρια και στην ευρωπαϊκή αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο προέκυψαν από ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, και συγκεκριμένα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Διεθνές  Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής  Αλυσίδας).

Οι υποψηφιότητες  πέρασαν από επιτροπή αξιολόγησης, όπου συμμετείχαν μέλη του ΔΣ της ένωσης και καθηγητές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, προκειμένου να επιλεχθεί ο κατάλληλος για βράβευση. Η απονομή του βραβείου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ποιος ήταν ο Θωμάς Μακιός

Ο Θωμάς Μακιός υπήρξε  συνιδρυτής της εταιρείας ΜΑΚΙΟΣ Logistics. Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 28 Οκτωβρίου 2020, σε ηλικία 74 ετών. Ο Θωμάς Μακιός ίδρυσε τη  ΜΑΚΙΟΣ Logistics μαζί με τον αδελφό του Στράτο τo 1977, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία εξειδικεύτηκε κυρίως  στην παροχή υπηρεσιών logistics και μεταφοράς τροφίμων τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.