Η Volvo Trucks λανσάρει φορτηγό βιοαερίου για μείωση του CO2 στις μεταφορές

banner-google-news

Η Volvo Trucks λανσάρει ένα νέο φορτηγό, που μπορεί να λειτουργεί με υγροποιημένο βιοαέριο. Το νέο φορτηγό μπορεί να εκτελέσει απαιτητικές εργασίες μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων, μειώνοντας παράλληλα τις συνολικές εκπομπές CO2.

Πριν από πέντε χρόνια, η Volvo Trucks κυκλοφόρησε φορτηγά που μπορούν να λειτουργούν με υγροποιημένο βιοαέριο, που συχνά ονομάζεται βιο-LNG. Είναι ένα ανανεώσιμο καύσιμο, που μπορεί να παραχθεί από πολλούς τύπους οργανικών απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των υπολειμμάτων τροφίμων. Το καύσιμο μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και 100%.

«Το βιοαέριο είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα στις ηλεκτρικές μεταφορές. Βοηθάει τους στόχους των μεταφορέων για κλιματικά ουδέτερες μεταφορές», λέει ο Daniel Bergstrand, διευθυντής προϊόντων για φορτηγά που κινούνται με αέριο στη Volvo Trucks.

volvo lng 3Τα φορτηγά που κινούνται με αέριο, τα Volvo FH και FM, αποκτούν νέο επίπεδο ισχύος 500 ίππων, ενώνοντας τους προηγούμενους κινητήρες 420 και 460 ίππων. Οι κινητήρες αερίου λαμβάνουν επίσης σημαντικές τεχνικές αναβαθμίσεις, που τους καθιστούν έως και 4% πιο αποδοτικούς σε καύσιμο. Αυτό το γεγονός μαζί με ένα νέο 10% μεγαλύτερο ρεζερβουάρ αερίου συμβάλλουν σε μεγαλύτερη αυτονομία.

Volvo lng«Τα φορτηγά μας που κινούνται με αέριο έχουν απόδοση συγκρίσιμη με τα αντίστοιχα που κινούνται με ντίζελ . Η τροφοδοσία είναι σχεδόν τόσο γρήγορη όσο για ένα φορτηγό ντίζελ και το αυξανόμενο δίκτυο περισσότερων από 600 πρατηρίων καυσίμων για βιο-LNG και LNG στην Ευρώπη τα καθιστά ιδανικά για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων», εξηγεί ο Daniel Bergstrand.