Η Volvo Trucks δοκιμάζει ηλεκτρικά φορτηγά υδρογόνου σε δημόσιους δρόμους

banner-google-news

Τα φορτηγά που κινούνται με υδρογόνο θα αποτελούν σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου προϊόντων μηδενικών εκπομπών καυσαερίων της Volvo Trucks, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Πέρυσι, η Volvo Trucks παρουσίασε για πρώτη φορά τα ηλεκτρικά φορτηγά κυψελών καυσίμου. Τώρα, τα φορτηγά δοκιμάζονται για πρώτη φορά σε δημόσιους δρόμους. Όχι όμως σε οποιουσδήποτε δημόσιους δρόμους. Οι δοκιμές διεξάγονται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας, σε ένα εξαιρετικά ψυχρό κλίμα.

Volvo hydrogen 2«Τα φορτηγά λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα και με όλους τους καιρούς. Οι σκληρές συνθήκες στους δημόσιους δρόμους στη βόρεια Σουηδία, με πάγο, άνεμο και πολύ χιόνι, συνιστούν ένα ιδανικό περιβάλλον δοκιμών», λέει η Helena Alsiö, αντιπρόεδρος Διαχείρισης Προϊόντων Powertrain της Volvo Trucks. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι οι δοκιμές πάνε καλά, επιβεβαιώνοντας τις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε νωρίτερα, τόσο ψηφιακά όσο και στην περιορισμένη πίστα δοκιμών μας κοντά στο Γκέτεμποργκ».

Τα ηλεκτρικά φορτηγά κυψελών καυσίμου που κινούνται με υδρογόνο θα είναι κατάλληλα για μεγαλύτερες αποστάσεις, και όταν η χρήση μόνο μπαταριών δεν αποτελεί επιλογή: για παράδειγμα, σε αγροτικές περιοχές χωρίς υποδομή φόρτισης.

volvo hydrogen 3Τα ηλεκτρικά φορτηγά κυψελών καυσίμου της Volvo Trucks θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας. Οι δοκιμές με μεταφορείς θα ξεκινήσουν λίγα χρόνια πριν από την εμπορική κυκλοφορία.

Ο Όμιλος Volvo ένωσε τις δυνάμεις του με την Daimler για την ανάπτυξη και την παραγωγή συστημάτων κυψελών καυσίμου που είναι ειδικά κατασκευασμένα για βαρέα οχήματα