Η Volvo παρέδωσε 20 ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά στην εταιρεία logistics DFDS

banner-google-news

Η Volvo Trucks παρέδωσε 20 πλήρως ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά στην εταιρεία logistics DFDS στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Η παράδοση αποτελεί μέρος μιας συνολικής παραγγελίας για 125 ηλεκτρικά φορτηγά που έχει υποβάλει η DFDS στη Volvo. Πρόκειται για τα ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία Volvo FM Electric.

Δεκατέσσερα από τα φορτηγά θα χρησιμοποιηθούν στις μεταφορές από και προς το εργοστάσιο βαρέων φορτηγών της Volvo λίγο έξω από το Γκέτεμποργκ. Η πρωτοβουλία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της Volvo Trucks, να έχει 100% εφοδιαστική αλυσίδα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2040. Τέσσερα από τα 20 φορτηγά που παραδόθηκαν στην DFDS περιλαμβάνουν χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων. χωρίς ορυκτά.

Από τότε που η Volvo Trucks ξεκίνησε την παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών το 2019, η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 4.300 ηλεκτρικά φορτηγά σε πάνω από 38 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Volvo προσφέρει αυτή τη στιγμή την ευρύτερη γκάμα προϊόντων του κλάδου με έξι ηλεκτρικά μοντέλα σε σειρά παραγωγής, που εξυπηρετούν μια πολύ μεγάλη ποικιλία μεταφορών εντός και μεταξύ των πόλεων. Ο παγκόσμιος στόχος της Volvo Trucks είναι το 2030, το 50% όλων των νέων φορτηγών που πουλάει να είναι ηλεκτρικά.