Η Volvo παραδίδει το πρώτο βαρύ ηλεκτρικό φορτηγό στην Αφρική

banner-google-news

Η Volvo Trucks παραδίδει το πρώτο της βαρύ ηλεκτρικό φορτηγό στην πόλη Ραμπάτ στο Μαρόκο. Πελάτης είναι η εταιρεία συλλογής απορριμμάτων Arma και αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό με μπαταρία που βρίσκεται σε εμπορική λειτουργία στην Αφρική.

Το φορτηγό θα χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή απορριμμάτων από την εταιρεία Arma. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό Volvo FE, που θα αντικαταστήσει ένα φορτηγό ντίζελ Volvo FE σε μια τυπική διαδρομή. Έτσι θα εξοικονομηθούν περίπου 30 τόνοι CO2 κάθε χρόνο.

Το Μαρόκο έχει φιλόδοξους κλιματικούς στόχους, που βασίζονται σε μεγάλες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η χώρα κατέχει ηγετική θέση στην ηλιακή ενέργεια και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη μονάδα συγκέντρωσης ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, το Noor Quarzazate, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μαρακές.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε η πρώτη εταιρεία στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στο Μαρόκο και στην Αφρική που επέλεξε να επενδύσει στη βιώσιμη κινητικότητα σε συνεργασία με τη Volvo Trucks. Κάνοντας ένα βήμα προς τον εξηλεκτρισμό του στόλου φορτηγών μας, η Arma μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα, δείχνοντας για άλλη μια φορά τη δέσμευσή μας στο περιβάλλον. Οι προθέσεις μας είναι σαφείς: θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε καινοτομίες που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών και ωφελούν το περιβάλλον, ενώ υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στην επίτευξη των δικών τους στόχων βιωσιμότητας», λέει ο Youssef Ahizoune, διευθύνων σύμβουλος του Arma Group.