Η Volvo ηγέτης στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών φορτηγών

banner-google-news

Το 2022 η αγορά των (≥16 τόνων) ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στην Ευρώπη, αυξήθηκε κατά 200% σε 1.041 φορτηγά και η Volvo Trucks κατέχει το 33%, το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της αγοράς.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ηγηθούμε της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση με τα ηλεκτρικά φορτηγά και η ηγετική μας θέση στην αγορά το 2022, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη Βόρεια Αμερική, αποδεικνύει ότι ακριβώς αυτό κάνουμε. Αν και, η αγορά των ηλεκτρικών φορτηγών είναι ακόμη μικρή σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πετρελαιοκίνητες εκδόσεις (diesel), η τάση είναι σαφής: πολλοί από τους πελάτες μας ξεκινούν τώρα τη δική τους στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Σκοπεύουμε να γίνουμε ο καταλύτης αυτής της μετάβασης και στοχεύουμε το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων νέων φορτηγών μας να είναι ηλεκτρικά το 2030», δηλώνει ο πρόεδρος της VolvoTrucks, RogerAlm.

volvo trucks3Από τότε που η Volvo Trucks ξεκίνησε την παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών το 2019, η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 4.300 ηλεκτρικά φορτηγά σε περισσότερες από 38 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα προσφέρει την ευρύτερη γκάμα προϊόντων του κλάδου σε σειρά παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών, καλύπτοντας μια πολύ μεγάλη ποικιλία μεταφορών εντός και μεταξύ πόλεων.

«Διαθέτουμε πλέον ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων που μπορεί να καλύψει τους περισσότερους τύπους μεταφορών για όλα τα είδη πελατών. Εξετάζοντας τα πρότυπα ροής εμπορευμάτων στην Ευρώπη, είναι σαφώς δυνατό να ηλεκτροδοτήσουμε σχεδόν τις μισές από όλες αυτές τις μεταφορές με τη σειρά των ηλεκτρικών φορτηγών μας», σχολιάζει ο RogerAlm. «Θεωρούμε ως αποστολή μας να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας να το πετύχουν αυτό».