Το Volvo FH Electric κέρδισε το βραβείο «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2024»

banner-google-news

Πρώτη φορά εφέτος ένα ηλεκτρικό φορτηγό κέρδισε το βραβείο «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς» στον κλάδο των μεταφορών. Πρόκειται για το ηλεκτρικό φορτηγό βαρέως τύπου της Volvo, Volvo FH Electric. Εξηγώντας την απόφασή τους, η κριτική επιτροπή εξήρε τις επιδόσεις του ηλεκτρικού φορτηγού, την απρόσκοπτη επιτάχυνση, την αθόρυβη και χωρίς κραδασμούς συμπεριφορά του.

«Με την παρουσίαση του FH Electric, η Volvo Trucks παρέδωσε μια υπερσύγχρονη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα μεταφορικών εργασιών. Είναι η απόδειξη ότι η ενεργειακή μετάβαση κερδίζει έδαφος ακόμη και στο σημερινό δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον», δήλωσε ο Gianenrico Griffini, πρόεδρος του Διεθνούς Βραβείου Φορτηγών της Χρονιάς.

T2022_79904_small

Ο Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks, παρέλαβε το διάσημο βραβείο κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων στην έκθεση μεταφορών Solutrans στη Λυών της Γαλλίας.

«Είμαι πολύ περήφανος που το Volvo FH Electric κέρδισε αυτό το υψηλού κύρους βραβείο. Για πρώτη φορά στην ιστορία η βιομηχανία μεταφορών επέλεξε ένα ηλεκτρικό όχημα ως το φορτηγό της χρονιάς. Το Volvo FH Electric αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή στις μεταφορές φορτηγών και η κατάκτηση αυτού του βραβείου δείχνει ξεκάθαρα ότι η στροφή προς τις μεταφορές μηδενικών εκπομπών έχει ξεκινήσει», σχολίασε ο Roger Alm.

«Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Βασίζεται στη σπουδαία ομαδική εργασία με πάθος και αφοσίωση μεταξύ των φανταστικών συναδέλφων μας εντός του Ομίλου Volvo και στη στενή συνεργασία με τους πολύτιμους πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές μας».

T2022_8074_small

ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που το εμβληματικό μοντέλο FH της Volvo ανακηρύσσεται «Φορτηγό της Χρονιάς». Το Volvo FH είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της βιομηχανίας με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια φορτηγά που έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο.

Το Volvo FH Electric μπορεί να λειτουργήσει με συνολικό βάρος 44 τόνων. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 2022 στο εργοστάσιο της Volvo στο Gothenburg της Σουηδίας και η παραγωγή στο εργοστάσιο στη Γάνδη του Βελγίου ξεκίνησε το 2023.

ΠΛΗΡΗΣ ΓΚΑΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Η Volvo Trucks ήταν ο πρώτος παγκόσμιος κατασκευαστής που ξεκίνησε τη σειριακή παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών ήδη από το 2019 και σήμερα διαθέτει μια ευρεία ηλεκτρική γκάμα με συνολικά έξι ηλεκτρικά φορτηγά, σχεδιασμένα για να διεκπεραιώνουν μια μεγάλη ποικιλία μεταφορικών αποστολών. Η Volvo Trucks κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς 49%. 

Ο διεθνής οργανισμός Truck of the Year ξεκίνησε το 1977 και αποτελείται από 24 δημοσιογράφους επαγγελματικών οχημάτων από μεγάλα περιοδικά φορτηγών σε όλη την Ευρώπη. Το ετήσιο βραβείο απονέμεται στο φορτηγό που εισήχθη στην αγορά τους προηγούμενους 12 μήνες και το οποίο συνέβαλε περισσότερο στην αποτελεσματικότητα των οδικών μεταφορών. Αξιολογούνται διάφορα βασικά κριτήρια, όπως η τεχνολογική καινοτομία, η άνεση, η ασφάλεια, η οδηγική συμπεριφορά, η ενεργειακή απόδοση, το περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO).