Η Toyota δεν θα προβάλλει διαφημίσεις και ο πρόεδρός της δεν θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

banner-google-news

Η Toyota Motor Corp. δεν θα προβάλλει τηλεοπτικές διαφημίσεις στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και ο πρόεδρός της δεν θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης. Ο λόγος είναι ότι ανησυχούν για τη διεξαγωγή των Αγώνων εν μέσω της πανδημίας, λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξή τους.

Η απόφαση της Toyota, η οποία παραμένει παγκόσμιος χορηγός της διοργάνωσης, έρχεται μετά την αποχώρηση του Αμερικανού Coco Gauff, αστέρι του τένις, εξαιτίας του Covid-19 καθώς και δύο ποδοσφαιριστών της Νότιας Αφρικής που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, στο ολυμπιακό χωριό.

Ο εκπρόσωπος της Toyota Shino Yamada επιβεβαίωσε την απόφαση να μην προβληθούν  τηλεοπτικές διαφημίσεις, την οποία είχε ανακοινώσει νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, δεν θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης είναι γιατί κανένας θεατής δεν επιτρέπεται να παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Toyota Shino Yamada.

Οι αγώνες, που ξεκινούν την Παρασκευή, θα είναι οι πρώτοι που θα διεξαχθούν χωρίς θεατές. Το Τόκιο αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η οποία ώθησε την κυβέρνηση να κηρύξει τέταρτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα, νωρίτερα τον Ιούλιο.

Η Toyota θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Αγώνες, το λογότυπό της θα εμφανίζεται και θα  προσφέρει βόλτες με αυτοκίνητο στους αθλητές.