Η Toyota επενδύει 30 εκατ. δολ. για την προώθηση της επόμενης φάσης της καινοτομίας στην ασφάλεια

banner-google-news

Η Toyota ανανεώνει την επένδυσή της στο συνεργατικό ερευνητικό κέντρο ασφάλειας (CSRC) με πενταετή δέσμευση 30 εκατομμυρίων δολαρίων, για την προώθηση της επόμενης φάσης της καινοτομίας στην ασφάλεια. Τα κεφάλαια θα διατεθούν για έργα που έχουν σχεδιαστεί για τη διερεύνηση των αναγκών ασφάλειας στην κινητικότητα και για την ανάλυση της προστασίας ευάλωτων πληθυσμών και πληθυσμών που διατρέχουν κίνδυνο στους δρόμους.

Η Toyota δημιούργησε το Συνεργατικό Ερευνητικό Κέντρο Ασφάλειας (CSRC) το 2011, για να προωθήσει την ασφάλεια για τον κλάδο μέσω ανοιχτών συνεργασιών με πανεπιστήμια, νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα. Σήμερα, το πρωτοποριακό ερευνητικό κέντρο ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την επόμενη φάση των έργων ασφάλειας του αυτοκινήτου, που υποστηρίζονται από πενταετή δέσμευση 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Οι άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης τεχνολογίας της Toyota, επομένως σχεδιάζουμε τη νέα μας έρευνα για την ασφάλεια επιδιώκοντας την Ασφάλεια για Όλους»», δήλωσε ο δρ Danil Prokhorov, διευθυντής του Τμήματος Μελλοντικής Έρευνας της Toyota (FRD). «Στο πλαίσιο αυτό, τα έργα μας θα διερευνήσουν την ποικιλομορφία των αναγκών ασφάλειας και θα αναλύσουν επιλογές ασφαλούς κινητικότητας που φιλοξενούν διαφορετικές εφαρμογές, φυσικά χαρακτηριστικά και επίπεδα προσβασιμότητας για τους ανθρώπους και την κοινωνία».

Τα τελευταία 10 χρόνια, η CSRC έχει λάβει 85 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει να γίνουν οι δρόμοι πιο ασφαλείς για όλους. Τα έργα κυμαίνονται από τη θεμελιώδη έρευνα στους παράγοντες που οδηγούν σε απόσπαση της προσοχής στην οδήγηση έως την ανάπτυξη εργαλείων και διαδικασιών δοκιμών που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS). Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, το CSRC συνεργάστηκε με κορυφαία ιδρύματα και ειδικούς από οργανισμούς όπως το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας (CHOP), το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.