Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων: επιστολή προς τον νέο υπουργό Τουρισμού

banner-google-news

Προς τον νέο υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια υπέβαλε εκ νέου την επιστολή της για στήριξη του κλάδου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων. Με την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Βασίλης Κικίλιας καλείται να στηρίξει την επανεκκίνηση των Τουριστικών Γραφείων και των Επιχειρήσεων Τουριστικών Λεωφορείων με το νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Η Ομοσπονδία στην επιστολή της επισημαίνει ότι η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος είναι θλιβερή, χωρίς μάλιστα κανένα σημάδι αισιοδοξίας για ανάκαμψη, χωρίς «φως στο τούνελ», και αναφέρει τους λόγους.

Όπως υποστηρίζει η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων, απευθυνόμενη στον υπουργό, «παρ’ όλο που οι επιχειρήσεις μας δεν στήθηκαν για να λειτουργούν ως κρατικοδίαιτες, εάν η επιβίωση των επιχειρήσεων του κλάδου μας συνεχίζει και παραμένει, όντως, ως επιθυμία και της Κυβέρνησής σας, τότε η ανάγκη για άμεση παρέμβαση σας, όπως και η ανάγκη για οικονομική βιώσιμη ενίσχυση αυτών, είναι τόσο αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε».