Το σημείωμα του εκδότη – editorial Φεβρουαρίου 2021

banner-google-news

Αγαπητοί φίλοι

Σήμερα, εξαιτίας της πανδημίας, οι παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες δέχονται τεράστιες πιέσεις για αναδιάρθρωση.

Απαραίτητες για το παγκόσμιο εμπόριο, οι παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες καλούνται να πάρουν στρατηγικές αποφάσεις, να συνεργαστούν με εταιρείες, να διασυνδεθούν με προμηθευτές και άλλους συνεργάτες. Αποτελούνται από όλα τα απαιτούμενα βήματα, για να τροφοδοτηθεί η παραγωγική διαδικασία, και να φτάσει το παραγόμενο προϊόν ή η προσφερόμενη υπηρεσία στον πελάτη σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη.  (Για τη ροή,  την αποθήκευση και τη μεταφορά αυτών των αγαθών φροντίζουν τα logistics. Συνήθως οι δύο όροι συγχέονται και χρησιμοποιούνται εναλλάξ, απλά τα logistics αποτελούν μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας.)

«Υπάρχει ρόλος για την Ελλάδα στην αναδιαρθρωτική κίνηση της παγκόσμιας παραγωγής και των σχετιζόμενων εφοδιαστικών αλυσίδων;»

Στη συνέχεια της αρθρογραφίας μας, αναδημοσιεύουμε ορισμένες παραγράφους που διατυπώνει  ο δρ Θ. Ντρίνιας στην εργασία του με τίτλο «Παγκοσμιοποιητική διαδικασία: Τέλος, υποχώρηση ή μεσοβασιλεία;» , που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους αναγνώστες μας.

Καλή ανάγνωση.

saloni_digital_ MAGAZINE INSIDE PAGES_2020-12_FINAL-03

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις