Το πρώτο 2αξονικό 13μετρο από VDL

banner-google-news

H VDL Bus & Coach, είναι ο πρώτος ευρωπαίος κατασκευαστής λεωφορείου που εισάγει στην αγορά 2αξονικό λεωφορείο μήκους 13,5 μέτρων. Το εξαιρετικά χαμηλό απόβαρο, η υψηλή χωρητικότητα επιβατών, η επιπλέον άνεση των επιβατών, ο πλούσιος χώρος αποσκευών, το αεροδυναμικό φινίρισμα, η εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου και το χαμηλό κόστος χιλιομέτρου κάνουν το VDL Futura FMD2 μια εξαιρετικά κερδοφόρα επένδυση.

Πρόκειται για μια νέα έκδοση λεωφορείου πολλαπλών χρήσεων που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ελαφριά σπονδυλωτή κατασκευαστική τεχνική της VDL. Στα οφέλη αυτής της νέας 13,5 μήκους παραλλαγής περιλαμβάνονται ο πλούσιος χώρος αποσκευών (έως 10 m3), ο αριθμός των θέσεων (μέχρι 63 + 1 + 1) και ο επιπλέον χώρος για τα πόδια (με λιγότερες έδρες) για βέλτιστη άνεση των επιβατών.

Το VDL Futura FMD2, που κέρδισε το βραβείο οικονομίας IBC του περασμένου έτους, είναι γνωστό για την υψηλή κερδοφορία του, την οποία εξασφαλίζει και σε αυτή του την έκδοση. Με το εξαιρετικά χαμηλό απόβαρο επιτυγχάνει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Το VDL Futura FMD2-135 είναι χτισμένο με το πρότυπο εμπρός και πίσω πάνελ που θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τα 2άξονα FMD2-122 και FMD2-129.

Το μήκος είναι προσαρμοσμένο στο μέγιστο νόμιμο των 13,5 μέτρων για ένα 2άξονο λεωφορείο. Η αποτελεσματική μετάδοση της κίνησης τροφοδοτείται από κινητήρα DAF, με μια επιλογή μεταξύ του MX-11 240 (330 ίπποι) και τον MX-11 271 (370 ίπποι). Οι κινητήρες αυτοί μπορούν να συνδυαστούν με ένα ZF EcoShift 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ένα ZF AS Tronic 12τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ή το ZF EcoLife 6τάχυτο πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!