The King of Clubs – King Club Hellas

King Club Hellas by Youtruck Mgazine

Στις 7 Ιουλίου 2007, τρεις εμπνευσμένοι φίλοι από τα Ιωάννινα με όραμα και μεράκι, ο Φαίδωνας – Απόστολος Κατσαούνος, ο Μανώλης Φαρμάκης και ο Χρήστος Μπλέτσος, πήραν την απόφαση να θέσουν τα πρώτα γερά θεμέλια του King Club Hellas, συντάσσοντας το καταστατικό του πρώτου επίσημου club της Ελλάδας, που αγκαλιάστηκε μαζί με τα αντίστοιχα King clubs των άλλων χωρών από την μητρική SCANIA.

youtruck-logo

Από την γέννησή του, όλα έδειχναν ότι αυτό το club δεν θα έμοιαζε με όλα τα άλλα. Είχε καρδιά ζεστή, παλμό δυνατό, ανθρωπιά και κοινωνική ευαισθησία. Ένα πραγματικά ζεστό «σπιτικό» μια μεγάλη αγκαλιά για τα μέλη του, οδηγούς και φίλους του επαγγέλματος, με μάτια ανοιχτά μπροστά στα όποια προβλήματα, τα οποία φροντίζει μέχρι σήμερα να μην προσπερνά και να παραμερίζει. Αντιθέτως σπεύδει με κάθε μέσο να ενισχύσει, να συνεισφέρει, να ανακουφίσει, να παρηγορήσει.

Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις του King Club είναι πολλές και ποικίλες. Κάθε χρόνο η φιλανθρωπική ευαισθησία και προσφορά του μεγάλη και αξιέπαινη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2008, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, συγκεντρώθηκαν 5.700 ευρώ τα οποία δωρίστηκαν σε συνάδελφο αυτοκινητιστή στην Κορινθία, ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό και των δύο κάτω άκρων σε δυστύχημα. Το 2009, με την πώληση των ημερολογίων του, κατάφερε και διοργάνωσε στην Αθήνα εκδήλωση, με σκοπό τη δωρεά 6.700 ευρώ στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το 2010 συγκεντρώθηκαν χρήματα για τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» και το 2011 πραγματοποίησαν δωρεά 4.500 ευρώ για τα ορφανά, μέσω της Ιεράς Μονής Ντουραχάνης στα Ιωάννινα και του γλυκύτατου παπά- Θανάση. Το 2012 συγκέντρωσε 1500 ευρώ για την ενίσχυση των χωριών SOS και το 2013, εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης που έπληξε σαν τσουνάμι τους Έλληνες, μοίρασε 500 τεμάχια ξηράς τροφής σε ισάριθμες οικογένειες που τα είχαν ανάγκη. Επίσης το King Club Hellas διαθέτει τη δική του τράπεζα αίματος, πάντα στη διάθεση του κάθε πολίτη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ενισχύσει οικονομικά οικογένειες συνανθρώπων που προσπαθούν να στηρίξουν τα μικρά παιδιά τους τα οποία παλεύουν ενάντια στον καρκίνο.

«Πάρτε τις μάρκες σας και πάμε, εμείς αλλιώτικα περνάμε»

Με το γνωστό του πλέον μήνυμα, το King Club Hellas άνοιξε και φέτος, στις 10 Οκτωβρίου, τις πύλες του, πραγματοποιώντας την ετήσια πανελλήνια συγκέντρωσή του, αυτή την φορά στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, κοντά στο λιμάνι. Η παραλιακή οδός γέμισε επιβλητικά φορτηγά που κατευθύνονταν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προκαλώντας την έκπληξη και τον θαυμασμό όχι μόνο όσων συμμετείχαν, αλλά και όσων έτυχε να περνούν από κοντά.

Πιστοί στο ραντεβού τους, ιδιοκτήτες φορτηγών κάθε μάρκας, επαγγελματίες οδηγοί και λάτρεις του είδους, αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες, δήλωσαν το δυναμικό «παρών» και χάρισαν ένα μοναδικό θέαμα σε μικρούς και μεγάλους από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα.

Μόλις η βροχή κόπασε, τα θηρία των δρόμων, φτιαγμένα και στολισμένα με μοναδικές ζωγραφιές, ξεκίνησαν τον δικό τους συναρπαστικό χορό με επιδείξεις, περάσματα, drifts, κόρνες και γκάζια, στους ρυθμούς της μουσικής του DJ που ανέβαζε την αδρεναλίνη και μας παρέσυρε όλους σε μια γιορτινή διάθεση. Η φετινή διοργάνωσε τα είχε όλα. Ένα άρτια οργανωμένο show, μια έκθεση από καλογυαλισμένα οχήματα- έργα τέχνης, με πολλές εκπλήξεις, δώρα, κληρώσεις, μια καθηλωτική παρέλαση στο κέντρο της πόλης και ένα γλέντι για να κλείσει η βραδιά με φαγητό, ποτό, τραγούδι και χορό.

Κοινό και διοργανωτές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της φετινής προσπάθειας που απαίτησε σκληρή δουλειά και οργάνωση, μια επιτυχία που οφείλεται κυρίως στη συμβολή των Δημήτρη Σακογιάννη, Δημήτρη Φραγκούλια και Βασίλειου Σγούρα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν και φέτος όπως κάθε χρόνο για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στην επιτυχία της φετινής συγκέντρωσης συνέβαλε επίσης και ο Δήμος Πατρών καθώς και η τροχαία Πατρών με την Διοικητή κυρία Ιωάννα Παναγοπούλου.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ