Τέσσερα νέα πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό

banner-google-news

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ορίστηκαν τα ποσά, που θα πληρώνουν οι οδηγοί οχημάτων σε πλευρικούς σταθμούς Διοδίων που τίθενται σε λειτουργία στα Βαφέικα, ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής, στον πλευρικό Σταθμό του κλάδου 3 του Κόμβου Λαγκαδά (κατεύθυνση προς Σέρρες) και στον πλευρικό Σταθμό του νοτίου κλάδου του Κόμβου Μουσθένη (κατεύθυνση προς Καβάλα) της Εγνατίας Οδού.

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των τελών διοδίων για τους πλευρικούς σταθμούς Βαφέικα, ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, στον πλευρικό Σταθμό του κλάδου 3 του Κόμβου Λαγκαδά (κατεύθυνση προς Σέρρες) και στον πλευρικό Σταθμό του νοτίου κλάδου του Κόμβου Μουσθένη (κατεύθυνση προς Καβάλα), ορίζεται η 12η Μαΐου 2021.

Τα τέλη διοδίων εισπράττονται για λογαριασμό της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», η οποία τελεί υπό παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου). Ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει και έχουν υποβάλει προσφορά δύο κοινοπραξίες (VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESIONES S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε – ΑΒΑΞ Α.Ε. και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.) ενώ μία τρίτη με επικεφαλής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αμέλησε να υποβάλει κα Τέσσερα νέα πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδόπροσπαθεί δικαστικά να επανέλθει στο διαγωνισμό.