Τα drone εισήλθαν και στις “last mile” παραδόσεις εμπορευμάτων

banner-google-news

H παράδοση εμπορευμάτων αυθημερόν με drone αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται πραγματικότητα. Η Flytrex, μια ισραηλινή νεοφυής (start-up) επιχείρηση, ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το πρόγραμμα «τελευταίο χιλιόμετρο» με drone στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, αφού πήρε άδεια από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας να πετάει πάνω από ανθρώπους. Η υπηρεσία θα παραδίδει παραγγελίες από την Walmart και τοπικά καταστήματα, μέσω μιας εφαρμογής της Flytrex, η οποία στη συνέχεια θα ενημερώνει σχετικά με την παράδοση. Η άδεια επιτρέπει στη Flytrex να πραγματοποιεί παραδόσεις έως και ένα μίλι μακριά από τους λιανοπωλητές, οι οποίοι θα προσθέσουν περισσότερα από 2.000 σπίτια στην περιοχή παροχής υπηρεσιών. Αναμένεται να πραγματοποιεί εκατοντάδες παραδόσεις κάθε εβδομάδα, δήλωσε εκπρόσωπός της.

drone1

Το drone μπορεί να μεταφέρει 6,6 κιλά και να πετάξει 3,5 μίλια και πίσω, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Flytrex. Η Walmart δήλωσε ότι θα παραδίδει «οικιακά και επιλεγμένα είδη παντοπωλείου» μέσω της συνεργασίας.

«Η υπηρεσία απευθύνεται κυρίως σε πελάτες που ζουν σε μονοκατοικίες με μπροστινή/πίσω αυλή. Η αποστολή παράδοσης ξεκινά από το Κέντρο Διανομής -μια ελεγχόμενη, επιχειρησιακή περιοχή κατάλληλα περιφραγμένη, για να διασφαλιστεί ότι η πρόσβαση περιορίζεται μόνο στο πλήρωμα πτήσης και στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Το drone θα αιωρείται σε ύψος περίπου 20 μέτρων στο σημείο παράδοσης και θα περιμένει τον πελάτη να επιβεβαιώσει την παραγγελία, προτού την κατεβάσει στο έδαφος, χρησιμοποιώντας έναν προσδεδεμένο μηχανισμό», αναφέρει η εταιρεία.

Στην Amazon δόθηκε επίσης άδεια από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας να δοκιμάσει αεροσκάφη παράδοσης προϊόντων σε αγροτική περιοχή πέρυσι. Η εταιρεία δοκιμάζει την τεχνολογία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, τη Γαλλία και το Ισραήλ. Και η UPS πραγματοποιεί εμπορικές παραδόσεις με drone μέσω της θυγατρικής της Flight Forward για περισσότερο από ένα χρόνο.

Autovision New