Τα εξελιγμένα MICHELINX®LINE™ Energy™

MICHELIN_X_LINE_ENERGY_F_38565R22
banner-google-news

Τα εξελιγμένα MICHELINX®LINE™ Energy™ εξοπλίζουν ως πρώτη τοποθέτηση τα νέα Iveco Stralis XP και Stralis NP (NaturalPower)

Τώρα, οι πελάτες της Iveco μπορούν να κάνουν σημαντική οικονομία καυσίμου επιλέγοντας το πρώτο ελαστικό της αγοράς για βαρέα οχήματα που αξιολογήθηκε με «ΑΑΑ» στην αντίσταση κύλισης σε όλους τους άξονες– κατευθυντήριο, κινητήριο ή και trailer.

Η Ivecoμε το νέο Stralis επανασχεδίασε το σύστημα μετάδοσης κίνησης και επέλεξε εξοπλισμό με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στοχεύοντας παράλληλα σε χαμηλότερο συνολικό κόστος χρήσης και μειωμένες εκπομπές CO2. Για να τονίσει την εξαιρετική οικονομική και περιβαλλοντική απόδοση του νέου οχήματος, η Iveco το ονόμασε «ChampionTCO2». Η γκάμα ελαστικών MICHELINX®LINE™ Energy™ θα εξοπλίζει εργοστασιακά τα νέα Stralis, ΧΡ και ΝP, για να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες θα επωφεληθούν πλήρως από τα περιβαλλοντικά οφέλη στα καινούρια οχήματα.

Η γκάμα MICHELINX® LINE™ Energy™ έχει ήδη αποδείξει τις δυνατότητες της από τον Ιανουάριο του 2013 με πωλήσεις άνω των 200.000 ελαστικών στις ευρωπαϊκές αγορές για στόλους που πραγματοποιούν διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.
Η νέα γενιά MICHELIN X® LINE™ Energy™ διαθέτει ακόμη πιο εξελιγμένες επιδόσεις. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά MICHELINX® LINE™ Energy™,που είχε ετικετογράφηση «ΒΒΑ» ως προς την αντίσταση στην κύλιση, τα νέα ελαστικά εξοικονομούν για τους μεταφορείς έως και ένα λίτρο καυσίμου ανά 100 χλμ, ενώ την ίδια στιγμή μειώνεται η εκπομπή CO₂ κατά 2,66 kg για την ίδια απόσταση. Αυτό αντιπροσωπεύει μία μέση μείωση κόστους κατά €1.610 στο κόστος καυσίμων κατά τον κύκλο ζωής των ελαστικών. Ενώ διατηρούνται οι επιδόσεις των ελαστικών Michelin όπως είναι η ασφάλεια, η αντοχή και η χιλιομετρική απόδοση.

Ο PierreLahutte, πρόεδρος της Iveco, αναφέρει: «Με το νέο Stralis είχαμε ως στόχο να πετύχουμε μέχρι και 11% εξοικονόμηση καυσίμου, ανάλογα τη χρήση του οχήματος. Πετύχαμε τους στόχους μας για μείωση του κόστους χρήσης και εκπομπώνCO₂ σχεδιάζοντας ξανά το σύστημα μετάδοσης για το Stralis και δουλεύοντας με τους καλύτερους προμηθευτές του κλάδου. Συνεργαζόμενοι με την Michelin μπορούμε να εγγυηθούμε στους πελάτες μας μέγιστη αντοχή των ελαστικών, μειωμένη αντίσταση στην κύλιση και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Τα νέα ελαστικά X®LINE™ Energy™της Michelin ενσωματώνουν πολλές πρωτοποριακές καινοτομίες και οι επιδόσεις τους έχουν επικυρωθεί από ανεξάρτητο φορέα μεταφορών. Οι δοκιμές που πραγματοποίηθηκαν απέδειξαν τη μεγάλη διάρκεια ζωής, σύμφωνα με τον στόχο,για τα ελαστικά του κινητήριου άξονα. Ενώ ακόμα καλύτερα από τα προσδοκώμενα ήταν τα αποτελέσματα για τα ελαστικά του κατευθυντήριου άξονα που δοκιμάστηκαν σε βρεγμένο οδόστρωμα. Οι δοκιμές οικονομίας καυσίμου είναι κι αυτές εντός στόχων», προσθέτει ο PierreLahutte.