Τα Επαγγελματικά των Θαλάσσιων Σπορ : VW Transporter

Το εμβληματικό Transporter, σε αυτή τη γενιά του, μπαίνει στην ψηφιακή εποχή συνδυάζοντας την καινοτομία με την πρακτικότητα.

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Στο πέρασμα των χρόνων το Transporter απέκτησε εμβληματικό status, φτάνοντας μετά από συνεχή εξέλιξη και πρωτοπορία τις 6 γενιές. Τελευταία χρονολογικά παρουσιάστηκε η έκδοση T6.1, ως μετεξέλιξη της 6ης γενιάς και με έμφαση στην ψηφιακή πλέον υπόσταση του μοντέλου. Το νέο Transporter 6.1 συνδέεται online, προσφέρει, αν είναι επιθυμητό, ψηφιακές πληροφορίες, διαθέτει αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης, αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και σχεδιασμό.

Γνωστή φυσιογνωμία

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η μάσκα, η οποία είναι πλέον αισθητά μεγαλύτερη και αποτελεί μια ενιαία σχεδιαστική μονάδα με το νέο προφυλακτήρα ενώ όλα τα στοιχεία χαμηλότερα από το καπό, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων και των φτερών, είναι καινούργια.

9 (Medium)(8)

Σε όλες τις εκδόσεις, δύο χρωμιωμένες εγκάρσιες λωρίδες συνδέουν τους νέους προβολείς με τη μάσκα. Οι γραμμές των δύο εγκάρσιων λωρίδων εκτείνονται ως τα φώτα ημέρας LED, μέχρι και την βάση των προβολέων που ανάλογα με την έκδοση μπορούν επίσης να είναι LED. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού μια λωρίδα χρωμίου προσθέτει με τη σειρά της έναν εκλεπτυσμένο τόνο στον προφυλακτήρα. Με ή χωρίς χρωμιωμένα στοιχεία, ο νέος σχεδιασμός του εμπρός μέρους προσδίδει έμφαση στο πλάτος και ενισχύει τη χαρισματική εμφάνιση του νέου Transporter 6.1. Έξι νέας σχεδίασης ζάντες, έξι νέα εξωτερικά χρώματα και επτά νέες διχρωμίες ολοκληρώνουν την ελκυστική εξωτερική αναβάθμιση.

Ιδανικός χώρος εργασίας

Το καινούργιο ταμπλό πληροί όχι μόνο τις απαιτήσεις της ψηφιοποίησης αλλά και υψηλά επίπεδα καθημερινής πρακτικότητας. Έτσι είναι εφοδιασμένο με ένα πρόσθετο “ράφι” μπροστά από τον οδηγό, καθώς και με ένα μεγαλύτερο ανοικτό χώρο αποθήκευσης και ένα ακόμη “ράφι”, μπροστά από τον συνοδηγό. Επίσης, νέας σχεδίασης είναι οι ποτηροθήκες που βρίσκονται κοντά στις εμπρός κολόνες, καθώς και η μεγαλύτερη θέση με προαιρετική επαγωγική φόρτιση για smartphone. Oι νέοι αεραγωγοί στο ταμπλό μπορούν πλέον να ρυθμιστούν προς κάθε κατεύθυνση και ταυτόχρονα να ανοίξουν ή να κλείσουν χρησιμοποιώντας ένα κυλιόμενο ρυθμιστικό ολίσθησης (προηγουμένως υπήρχαν δύο ρυθμιστικά). Το τιμόνι έχει επίσης επανασχεδιαστεί. Ο νέος, ψηφιακός πίνακας οργάνων δεν είναι μόνο όμορφος αλλά εξασφαλίζει και ένα υψηλό επίπεδο καθημερινής πρακτικότητας, με τις πολλαπλές διαμορφώσεις του να είναι δυνατόν να οριστούν από ένα και μόνο κουμπί που φιλοξενείται στο επίσης νέας σχεδίασης τιμόνι, που ενσωματώνει διακόπτες πολλαπλών λειτουργιών.

1 (Medium)(11)

Ανάλογα με την έκδοση προσφέρονται τα ηλεκτρικά παράθυρα, το κεντρικό κλείδωμα, το καινούργιο δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες, τα θερμαινόμενα καθίσματα, η διακοσμητική επένδυση στα όργανα και στις πλευρικές επιφάνειες οι νέοι Η7 προβολείς ή LED προβολείς και πίσω φώτα, ο εσωτερικός LED φωτισμός και το ηχοσύστημα Composition Audio με Bluetooth hands-free, θύρες USB και SD, συνδεσιμότητα Smartphone/iPhone, οθόνη αφής 8 ιντσών, το App Connect (έξυπνη ενσωμάτωση εφαρμογών τηλεφώνου), τα We Connect και We Connect Plus (online υπηρεσίες και λειτουργίες).

Σκληρός εργάτης

Αρκετά στοιχεία έχουν βελτιωθεί ενώ παρουσιάζονται μερικά εντελώς νέα χαρακτηριστικά για τις καθημερινές εργασίες. Ρυθμιζόμενες σε πολλές κατευθύνσεις θέσεις οδηγού και συνοδηγού όπως και το τιμόνι, εσωτερικές επενδύσεις σε χρώματα που «κρύβουν» τη σκόνη ή διχρωμίες που δημιουργούν πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα για οδηγό και επιβάτες, ιδιαίτερα ανθεκτικοί προφυλακτήρες, ταπετσαρίες καθισμάτων από πολύ ανθεκτικά υλικά, πολλές ηλεκτρικές ευκολίες (παράθυρα, καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα κλπ.), αποτελεσματικά συστήματα κλιματισμού και/ή εξαερισμού οροφής, φώτα ανάγνωσης LED για καλύτερη απόδοση, γυάλινες επιφάνειες που αντανακλούν τη θερμότητα του ηλιακού φωτός, μια ηλεκτρική πρίζα 230 V δίπλα στο κάθισμα του οδηγού και ένα ντουλαπάκι που κλειδώνει στο διπλό κάθισμα από την πλευρά του συνοδηγού και πολλά άλλα.

Hightech τιμόνι

Μια από τις σημαντικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις της γενιά Τ6.1 αποτελεί το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, που έρχεται να προσφέρει βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου καθώς μπορεί και αυξομειώνει το ποσοστό της δύναμης που ασκεί ανάλογα τις συνθήκες και ανάγκες. Επιπλέον, χάρη στην παρουσία του είναι η δυνατή η εκμετάλλευση νέων συστημάτων υποστήριξης του οδηγού όπως τα Lane Assist (χρησιμοποιεί κάμερες για το διάβασμα των οδικών σημάνσεων βοηθώντας τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα κυκλοφορίας), Park Assist (απλοποιεί τη διαδικασία στάθμευσης, με τον οδηγό να χειρίζεται μόνο τα πεντάλ και όχι το τιμόνι), Trailer Assist (με ικανότητα ρυμούλκησης έως 2.500 κιλά), Side Protection System και Crosswind Assist.

8 (Medium)(7)

Επιπρόσθετα, το σύστημα ελέγχου του πλαισίου, δεύτερης γενιάς (DCC) αυξάνει τις επιλογές ρύθμισης, οι οποίες πραγματοποιούνται από έναν κυλιόμενο διακόπτη, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει το προφίλ οδήγησης που επιθυμεί μέσω του επιπέδου απόσβεσης του συστήματος ανάρτησης. Τα γνωστά συστήματα ελέγχου της ολίσθησης και της πέδησης ολοκληρώνουν μια εξαιρετική εικόνα σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς.

3 (Medium)(10)

Αποδοτικοί κινητήρες TDI, χωρητικότητας 2,0 λίτρων, σε τέσσερα επίπεδα ισχύος είναι διαθέσιμοι για την κίνηση όλων των εκδόσεων της νέας σειράς Τ6.1. ενώ φυσικά πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπων Euro 6d TEMP EAVP (σύστημα SCR, με χρήση AdBlue). Η ισχύς των σχετικών εκδόσεων ανέρχεται στους 90, 110, 150 και 199 ίππους, με τους τις δύο ισχυρότερες να μπορούν να συνδυαστούν και με το σύστημα 4κίνησης 4MOTION ενώ, ανάλογα την έκδοση, η γραμμή κίνησης θα συμπληρώνεται με χειροκίνητα κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων ή με το αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

 

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ