Τα eCanter «πουλάνε» – Πάνω απο 250 κυκλοφορούν σε 16 χώρες

banner-google-news
Η Daimler Trucks συνεχίζει να προωθεί τον μετασχηματισμό των μεταφορών με ουδέτερο CO2 με περαιτέρω παραδόσεις του FUSO eCanter, του πλήρως ηλεκτρικού ελαφρού φορτηγού της, στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Συνολικά η FUSO έχει παραδώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 250 eCanter από την αρχή της παραγωγής του το 2017 σε πελάτες στην Ευρώπη, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νέα Ζηλανδία. Θα ακολουθήσουν διαδοχικά περισσότερες παραδόσεις. Το FUSO eCanter είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό ελαφρύ φορτηγό της Daimler Truck περιορισμένης παραγωγή. Ως όχημα 7,49 τόνων με αυτονομία άνω των 100 km, τελική ταχύτητα 80 km/h και ισχύ 129 kW, το FUSO eCanter διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για οικολογική και οικονομική λειτουργία στα αστικά κέντρα. Η ευελιξία του καθιστά το eCanter το ιδανικό όχημα για πράσινες μεταφορές στο εσωτερικό της πόλης.
Μετά την έναρξη των πωλήσεων του FUSO eCanter στην Ελβετία νωρίτερα φέτος, μια άλλη ελβετική εταιρεία logistics, η Rhyner Logistik, ενσωμάτωσε το FUSO eCanter στο στόλο της τον Ιούνιο. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό ελαφρύ φορτηγό για διανομή μικρών αποστάσεων στην πόλη της Ζυρίχης: «Χρειαζόμαστε οχήματα που φτάνουν στον προορισμό τους γρήγορα και με ασφάλεια, ειδικά σε στενούς αστικούς δρόμους», εξηγεί ο Stefan Greub, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της Rhyner Logistik . «Το eCanter ταιριάζει ακόμη και σε υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και η ηλεκτρική του λειτουργία φέρνει σαφή πλεονεκτήματα στην κυκλοφορία της πόλης». Με την προσθήκη του FUSO eCanter, η Rhyner Logistik στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης του στόλου της.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Warburtons μπήκε πρόσφατα στο χορό της ηλεκτροκίνησης με το FUSO eCanter . Η μεγαλύτερη μάρκα αρτοποιίας του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιεί το ελαφρύ φορτηγό ήδη απο νωρίς το πρωί, ξεκινώντας στις 4  κάθε μέρα από το φούρνο Bolt του Warburtons για να παραδώσει φρέσκο ψωμί σε περίπου 25 διαφορετικούς πελάτες, κυρίως στην κεντρική περιοχή του Μάντσεστερ. «Οι πρώτες μας εντυπώσεις από το eCanter είναι σίγουρα θετικές», επιβεβαίωσε ο Steve Grey, National Transport Manager της Warburtons. «Η αυτονομία του είναι κάτι παραπάνω από επαρκής για τις ανάγκες μας και έγινε δεκτή από τους οδηγούς μας. Είναι μικρότερο από ένα συμβατικό 7,5 τόνων και αυτό το συμπαγές αμάξωμα, σε συνδυασμό με έναν εξαιρετικό κύκλο στροφής που το καθιστά εξαιρετικά ευέλικτο, είναι ένα σίγουρο πλεονέκτημα για την εργασία στο κέντρο της πόλης ».
Αποδεικνύοντας την ευελιξία του, το FUSO eCanter είναι τώρα σε υπηρεσία ακόμη και ως ηλεκτρικό φορτηγό μεταφοράς μπύρας στην Ολλανδία. Τον Ιούλιο, η διάσημη ολλανδική ζυθοποιία Heineken έλαβε μια τροποποιημένη έκδοση του eCanter με μια ειδική δεξαμενή τοποθετημένη στο πίσω μέρος που μπορεί να γεμίσει με έως και 3.000 λίτρα μπύρας. Η ζυθοποιία χρησιμοποιεί το ελαφρύ φορτηγό για τη διανομή μπύρας στο εσωτερικό της πόλης στα τοπικά μπαρ του Άμστερνταμ.
Κατά το δεύτερο τρίμηνο, η DB Schenker, ο μεγαλύτερος πελάτης ηλεκτρικού στόλου της FUSO, ανέλαβε περαιτέρω παραδόσεις του eCanter. Αυτό ολοκληρώνει μια μεγαλύτερη παραγγελία με πάνω από 36 οχήματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, δύο φορτηγά έχουν προστεθεί στον στόλο DB Schenker στο Μιλάνο, σηματοδοτώντας μια ακόμη είσοδο στην αγορά για το eCanter στην Ευρώπη.
Η επιτυχία του eCanter συνεχίζεται επίσης στην εγχώρια αγορά του στην Ιαπωνία, όπου δύο μονάδες του FUSO eCanter παραδόθηκαν στην Shikoku Meitetsu Transportation τον Ιούλιο. Εδώ τα ελαφριά φορτηγά είναι υπεύθυνα για τη γενική μεταφορά φορτίου στην πόλη Ματσουγιάμα. Γράφοντας ιστορία, αντιπροσωπεύουν τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά στην περιοχή Shikoku.
Ένα άλλο ορόσημο που γιορτάστηκε τον Ιούλιο είναι το λανσάρισμα του eCanter σε μια ακόμη νέα αγορά: τη Νέα Ζηλανδία. Νωρίτερα φέτος, η FUSO Νέας Ζηλανδίας έλαβε συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Ενέργειας και Πόρων για επιχειρησιακές δοκιμές του eCanter. Πέντε φορτηγά eCanter έχουν αναπτυχθεί έκτοτε στην περιοχή του Όκλαντ για εκτεταμένη περίοδο δοκιμής. Από τον Ιούλιο, η Genesis Energy Limited, κορυφαίος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νέα Ζηλανδία, χρησιμοποιεί το πρώτο eCanter της χώρας σε δραστηριότητες πελατών για παραδόσεις στο στόλο της με περίπου 110 φορτηγά.
Αυτό σημαίνει ότι το FUSO eCanter χρησιμοποιείται πλέον από πελάτες σε 16 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως: Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Δανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία.
Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!