Συνεργασία Scania και Haylion Technologies για την ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων

banner-google-news

Η Scania θα συνεργαστεί με την Haylion Technologies, η οποία επικεντρώνεται σε λύσεις για την κινεζική βιομηχανία μεταφορών στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης, ηλεκτροκίνησης και συνδεσιμότητας.

«Για τη Scania, αυτή η συνεργασία προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες να συμβάλει και να μάθει από την ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας που γίνεται τώρα στην Κίνα σε αυτούς τους στρατηγικούς τομείς. Ανυπομονούμε να συνδυάσουμε τη γνώση και την παγκόσμια προοπτική μας με την τεχνογνωσία και τις φιλοδοξίες της Haylion Technologies «, δήλωσε ο Mats Harborn, Εκτελεστικός Διευθυντής του Στρατηγικού Γραφείου της Scania China.

Οι εταιρείες Scania και Haylion Technologies θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των μη ορυκτών καυσίμων, κυρίως ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αυτόνομης οδήγησης και αστικών λεωφορείων. Ο κοινός στόχος είναι να επιταχυνθεί η εμπορευματοποίηση αυτόνομων εφαρμογών οδήγησης και βιώσιμων μεταφορών.

«Η υπεροχή των δεξιοτήτων μέσω της συνεργασίας ήταν πάντα η αρχή μας. Αναγνωρίζουμε την ηγετική θέση της Scania στην παγκόσμια βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα προωθήσει περαιτέρω και θα επιταχύνει την ανάπτυξη των ευφυών οχημάτων της Κίνας και του Internet of Vehicles (IoV) «, λέει ο Δρ Jimmy Hu Jianping, ιδρυτής και πρόεδρος της Haylion Technologies.

Η Haylion Technologies μαζί με την Gortune Investment Co. Ltd δημιούργησαν μια ομάδα ειδικών στην τεχνητή νοημοσύνη, την αυτοκινητοβιομηχανία, τις επικοινωνίες και τις δημόσιες συγκοινωνίες. Αυτή η ομάδα επικεντρώνεται στην αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης και την εκβιομηχάνισή της. Η κύρια εστίαση της Haylion Techonologies είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων για τις δημόσιες μεταφορές από ηλεκτροκίνητα, αυτόνομα και συνδεδεμένα λεωφορεία.

Από τα τέλη του 2017, η Haylion Technologies διεξάγει δοκιμές με ευφυή λεωφορεία σε δημόσιους δρόμους μαζί με την ομάδα λεωφορείων του Shenzhen με την επωνυμία AlphaBa, η οποία θεωρείται καινοτομία στη βιομηχανία.