Συνεργασία Daimler Trucks και Waymo για την ανάπτυξη αυτόνομων φορτηγών

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Η Daimler Trucks και η Waymo υπέγραψαν μια ευρεία, παγκόσμια, στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας SAE L4. Η αρχική τους προσπάθεια θα συνδυάσει την κορυφαία αυτοματοποιημένη τεχνολογία οδήγησης της Waymo με μια μοναδική έκδοση του Daimler’s Freightliner Cascadia, για να επιτρέψει την αυτόνομη οδήγηση.

Η Waymo έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στην ανάπτυξη του «World’s Most Experienced Driver», έχοντας διανύσει πάνω από 20 εκατομμύρια μίλια σε δημόσιους δρόμους σε 25 πόλεις των ΗΠΑ και 15 δισεκατομμύρια μίλια σε προσομοίωση. Η Daimler Trucks North America, μητρική εταιρεία της Freightliner και  ηγέτης της αγοράς των ΗΠΑ στην κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων, παρέχει την εμπειρία της στην ανάπτυξη προηγμένων οχημάτων κατηγορίας 8.

Τόσο η Waymo όσο και η Daimler Trucks μοιράζονται τον κοινό στόχο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας για τους ιδιοκτήτες στόλου οχημάτων. Το αυτόνομο φορτηγό Freightliner Cascadia, εξοπλισμένο με το πρόγραμμα οδήγησης της Waymo, θα είναι διαθέσιμο στους πελάτες στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια. Η Waymo και η Daimler Trucks θα ερευνήσουν την επέκταση σε άλλες αγορές και μάρκες στο εγγύς μέλλον.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ