Συνέδριο για την Αύξηση της Παραγωγικότητας στην Αποθήκη: Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας μονόδρομος στα logistics

banner-google-news

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το on-line συνέδριο για την Αύξηση της Παραγωγικότητας στην Αποθήκη από το Supply Chain Institute και με την επιστημονική υποστήριξη της Planning

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τα στελέχη της αγοράς ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο του Ινστιτούτου για το πώς η αύξηση της παραγωγικότητας μπορεί να επιτευχθεί με την χρήση νέων τεχνολογικών εργαλείων και τεχνικών, σε συνδυασμό με τον ανθρώπινο παράγοντα με την διαρκή επιμόρφωση των εργαζομένων στις αποθήκες.

Τo on-line event παρακολούθησαν περισσότερα από 230 στελέχη logistics. Το συνέδριο διακρίθηκε για τις 11 ενδιαφέρουσες ομιλίες από εξειδικευμένα στελέχη logistics μεγάλων επιχειρήσεων τη ζωντανή συζήτηση με τους εκλεκτούς πανελίστες, και τις απόψεις έμπειρων συμβούλων.

Παρουσιάστηκαν επιτυχημένα case studies που μας δίδαξαν πως η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό και εξέλιξη του τρόπου λειτουργίας μιας αποθήκης γίνεται επιτακτική και η στροφή προς την τεχνολογία της αυτοματοποίησης μονόδρομος, ενώ δεν απαιτεί υπέρογκες επενδύσεις.

Εξετάστηκαν νέοι, γρήγοροι και ευέλικτοι τρόποι για την ικανοποίηση των πολλαπλών προκλήσεων, που βοηθούν να ανταπεξέλθουμε στις νέες απαιτήσεις της εποχής, τόσο άμεσα και γρήγορα, όσο αποτελεσματικά και κερδοφόρα.

Μελετήθηκαν ο κύκλος ζωής των data analytics που από ακατέργαστα δεδομένα γίνονται πληροφορίες και τέλος γνώση, καθώς και πώς μπορούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις και να προσδιορίσουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της αποθήκης μέσα από μια πληθώρα ιστορικών αναλύσεων, visualizations και KPIs βελτιστοποιώντας έτσι τη χρήση πόρων με αποτέλεσμα την αύξηση της αποδοτικότητας της αποθήκης.

Δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως πόσο καλά ξέρουμε τι γίνεται μέσα στην αποθήκη μας; Τι βαρύτητα έχουν οι θεωρητικοί παράγοντες επιρροής στην δική μας λειτουργία; Πώς επηρεάζει η στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας την παραγωγικότητα και ποια τα αναμενόμενα αποτελέσματα; Πώς επηρεάζουν την αποθήκη μας απρόβλεπτοι παράγοντες;

Ακολούθησε το ενδιαφέρον Discussion Panel που σκιαγράφησε το νέο επαγγελματικό προφίλ του στελέχους εφοδιαστικής αλυσίδας και του νέου ηγέτη, τις multi-δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα, το απαραίτητο agility, το well-being του εργαζόμενου, τη διακράτηση των ταλέντων, αλλά ακούστηκαν και καινοτόμες πρακτικές που έχουν μόλις εφαρμοστεί στα logistics.

Στο DP που συντόνιζε η κ. Μαριτίνα Λάμπρου, συμμετείχαν οι κύριοι Αντώνης Πρέκας, Διευθυντής Αποθηκών & Τμήματος Εξυπηρέτησης της METRO, Ιωσήφ Μπούρλας, Senior Consultant and Trainer, Managing Partner στην TMS Business Training και Γιώργος Καραγιαννίδης, Σύμβουλος επιχειρήσεων σε projects αναδιοργάνωσης logistics, παραγωγής και εταιρικών διαδικασιών.

Οι ομιλίες και τα case studies που με ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Supply Chain Ιnstitute εδώ