Συναρπαστικές ηλεκτρικές επιδόσεις για την Ford Mustang Mach-E GT

banner-google-news

H Ford παρουσίασε στην Ευρώπη τη Mustang Mach-E GT – την πιο συναρπαστική και οδηγοκεντρική έκδοση του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού SUV.

Παράγοντας περισσότερη ισχύ από οποιοδήποτε μοντέλο παραγωγής που έχει διαθέσει ποτέ η Ford στην Ευρώπη, η Mustang Mach-E GT μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 3,7 δευτ. 1 – κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για το πιο γρήγορο σε επιτάχυνση ευρωπαϊκό πενταθέσιο μοντέλο στην ιστορία της Ford.

Exhilarating Electric Performance: Online Ordering for Ford Must

Η τετρακίνηση με δύο μοτέρ, το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, η προηγμένη, προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide® 2 και το υψηλών επιδόσεων σύστημα πέδησης της Brembo συνδυάζονται ιδανικά εξασφαλίζοντας απόκριση και ευελιξία σπορ αυτοκινήτου. Η Mustang MachE GT περιλαμβάνει επίσης μία μοναδική ρύθμιση στο κινητήριο σύνολο που μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς από τις υπόλοιπες τετρακίνητες εκδόσεις της Mustang Mach-E, με την υποστήριξη ειδικά σχεδιασμένων ελαστικών που μπορούν να μεταφέρουν την τεράστια ροπή στη επιφάνεια του δρόμου.

Επιπλέον, το νέο προφίλ οδήγησης Untamed Plus3 είναι σχεδιασμένο για να βοηθά τους οδηγούς να εξισορροπούν την ισχύ των κινητήριων μονάδων για την επίτευξη σταθερών χρόνων κατά την οδήγηση στην πίστα – το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσαρμόζει ταυτόχρονα τα συστήματα ελκτικής πρόσφυσης και έλεγχου της ευστάθειας του αμαξώματος εκεί όπου οι συνθήκες και οι κανονισμοί το επιτρέπουν.

Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης σπορ καθίσματα της Ford Performance, στάνταρ ζάντες αλουμινίου 20”, αποκλειστικά χρώματα Grabber Blue και Cyber Orange, καθώς και μοναδικά στοιχεία αμαξώματος διαφοροποιώντας περαιτέρω την κομψή και δυναμική σχεδίαση του premium SUV και διατηρώντας τα μοναδικά στοιχεία ταυτότητας του δημοφιλέστερου σπορ αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.

Exhilarating Electric Performance: Online Ordering for Ford Must

«Η Mustang Mach-E GT αποδεικνύει τις πραγματικές δυνατότητες των αμιγώς ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης για μια απολαυστική οδηγική εμπειρία» δήλωσε ο Geert van Noyen, manager, Vehicle Dynamics, Ford Ευρώπης. «Πρόκειται για ένα αθόρυβο, premium πενταθέσιο SUV με την επιτάχυνση ενός υπεραυτοκινήτου και μηδενικές εκπομπές ρύπων – ένα συνδυασμό που ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας όταν ξεκινούσα την καριέρα μου ως μηχανικός αυτοκινήτων πριν από 30 χρόνια.»

Εξοπλισμένη με την extended range μπαταρία 88 kWh (ωφέλιμη), η Mustang Mach-E GT επιτρέπει επίσης στους λάτρεις της οδήγησης να ασπαστούν την αμιγή ηλεκτροκίνηση με αυτοπεποίθηση, προσφέροντας αυτονομία 500 km (κατά WLTP)4 μέχρι την επόμενη φόρτιση, παρά τις πρωτοφανείς επιδόσεις. Η φόρτιση σε παροχή με ισχύ 150 kW μπορεί να προσθέσει κατά μέσο όρο αυτονομία 99 km μέσα σε 10 λεπτά περίπου, ενώ η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της από 10%, σε 45 λεπτά. 5

Η πεντάθυρη, πενταθέσια Mustang Mach-E GT έκανε επίδειξη των δυνατοτήτων της στην ανάβαση του φετινού Goodwood Festival of Speed, στο West Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ηλεκτρική οδηγική απόλαυση Ford 

Η Mustang Mach-E GT προσφέρει την πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος παραγωγής στην ιστορία της Ford. Η στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide® είναι ειδικά ρυθμισμένη για τους ευρωπαϊκούς δρόμους και τις προσδοκίες των οδηγών της γηραιάς ηπείρου. Το σύστημα ελέγχει ηλεκτρονικά το μαγνητο-ροϊκό υγρό μέσα στα αμορτισέρ για να αντιδρούν σε πραγματικό χρόνο στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες και να μπορούν να προσαρμόζουν ομαλά το χαρακτήρα του οχήματος σύμφωνα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης.

Exhilarating Electric Performance: Online Ordering for Ford Must

Οι προδιαγραφές φρένων και ελαστικών είναι επίσης μοναδικές για την Mustang Mach-E GT. Η Ford συνεργάστηκε με την Pirelli για τη δημιουργία μιας ειδικής γόμας και χάραξης πέλματος ελαστικών διαστάσεων 245/45 R20 υποστηρίζοντας έτσι την αυξημένη ροπή σε συνδυασμό με την τετρακίνηση του μοντέλου. Κατάλληλα για τροχούς πλάτους 8 ιντσών – 1 ίντσα επιπλέον από τους τροχούς της στάνταρ Mustang Mach-E – τα μοναδικά αυτά ελαστικά παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση και πλευρική ευστάθεια κατά τη σπορ οδήγηση. Τα αεριζόμενα εμπρός δισκόφρενα διαμέτρου 385 mm της Brembo με τα οποία εφοδιάζεται η Mustang MachE GT είναι τα μεγαλύτερα σε σχέση με εκείνα οποιουδήποτε μοντέλου της Mustang Mach-E.

«Τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά κυριολεκτικά γαντζώνονται στο έδαφος και σε συνδυασμό με την ανάρτηση MagneRide® μειώνουν σημαντικά τις κλίσεις του αμαξώματος» δήλωσε ο Rob Iorio, vehicle engineering manager της Mustang Mach-E GT.

Δύο ηλεκτροκινητήρες AC κινούν ανεξάρτητα τους εμπρός και πίσω τροχούς της Mustang MachE GT και μαζί παράγουν ισχύ 487 ίππων και ροπή 860 Nm6 – σχεδόν 15% περισσότερη ροπή σε σχέση με το υψηλών επιδόσεων υπεραυτοκίνητο Ford GT.

Ο νέος, πίσω ελαιόψυκτος σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη αποδίδει τη μέγιστη ροπή του σε 0,5 δευτερόλεπτα, ενώ ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας του συστήματος τετρακίνησης παρέχει ανεξάρτητα πρόσθετη ισχύ, ροπή και ελκτική πρόσφυση στους εμπρός τροχούς για ομαλή επιτάχυνση και άριστες επιδόσεις στις στροφές.

Το κινητήριο σύνολο είναι διαμορφωμένο για να αυξάνει προοδευτικά την ισχύ που μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω της κατανομής της τετρακίνησης, καθώς οι οδηγοί επιλέγουν αντίστοιχα τα προφίλ οδήγησης Whisper, Active και Untamed – προσαρμόζοντας με τον τρόπο αυτό τα οδηγικά χαρακτηριστικά μεταξύ ενός πολιτισμένου, κυρίως προσθιοκίνητου SUV και ενός δυναμικού σπορ coupe με αυξημένη κατανομή ισχύος πίσω.

Οι οδηγοί της Mustang MachE GT μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το αποκλειστικό προφίλ οδήγησης Untamed Plus. Μαζί με το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης, την αυξημένη απόκριση του γκαζιού, τη σφικτότερη ανάρτηση, τα εικονικά κατεβάσματα και τον ενισχυμένο εσωτερικό ήχο του προγράμματος Untamed, το προφίλ Untamed Plus ρυθμίζει το σύστημα κίνησης ώστε να προσφέρει σταθερότητα όσον αφορά την παροχή ισχύος και ροπής σε διαδοχικούς γύρους σε μία πίστα. Το προφίλ αυτό ρυθμίζει επίσης και τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας για ελάχιστη παρέμβασή τους κατά την οδήγηση σε πίστα. Ο πιο δυνατός ήχος στο εσωτερικό αυξάνει την ακουστική απόλαυση ακόμα και με το όχημα σταματημένο.

Μοναδικός εξοπλισμός για την απόλυτη απήχηση 

Ένας premium στάνταρ εξοπλισμός αυξάνει τη μοναδική απήχηση της Mustang Mach-E GT και βοηθά τους πελάτες να αξιοποιούν πλήρως τον αθόρυβο χαρακτήρα της αμιγούς ηλεκτροκίνησης.

Εκτός από τους μοναδικούς εξωτερικούς χρωματισμούς Grabber Blue και Cyber Orange, το νέο μοντέλο διαθέτει τόξα θόλων τροχών στο χρώμα του αμαξώματος, μία ειδική πολυανθρακική μάσκα με 3D χαρακτηριστικά σε χρωματισμό Dark Matter Grey, καθώς και μοναδική σχεδίαση εμπρός προφυλακτήρα με αεροδυναμικές εισαγωγές και σπόιλερ.

Διαθέσιμες μόνο για την Mustang Mach-E GT, οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών περιλαμβάνουν μηχανουργημένη πρόσοψη με μαύρες γυαλιστερές εσοχές, ενώ ανάμεσα στις υπόλοιπες εξωτερικές λεπτομέρειες περιλαμβάνεται η βαμμένη οροφή σε χρώμα Shadow Black, οι εξωτερικοί καθρέπτες σε Pillar Black και οι δαγκάνες φρένων σε Colorado Red.

Μέσα στην ευρύχωρη, εργονομική καμπίνα, μία οθόνη αφής full HD 15,5” υποστηρίζει την επόμενη γενιά του συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC της Ford, 7 που μαθαίνει από τις συνήθειες του οδηγού.

Τα μπάκετ καθίσματα της Ford Performance είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν στήριξη στη σπορ οδήγηση, και έχουν φινίρισμα μαλακής δερματίνης όπως και το τιμόνι. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά άνεσης περιλαμβάνεται ένα σύστημα ήχου της B&O με 10 ηχεία και hands-free λειτουργία πίσω πόρτας για ευκολότερη πρόσβαση στον πίσω χώρο αποσκευών χωρητικότητας 402 λίτρων, 8 καθώς και μία προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή.

Η Mustang Mach-E GT περιλαμβάνει επίσης στάνταρ προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδήγησης για άνετα ταξίδια όπως Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, 8 Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, 9 Active Park Assist 2.0 9 και PreCollision Assist με Auto Emergency Braking. 9

Οι πελάτες θα υποστηρίζονται από το κορυφαίο δίκτυο φόρτισης FordPass Charging Network, που προσφέρει ομαλή και ολοκληρωμένη πρόσβαση σε σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, για ξεγνοιασιά εν κινήσει.

«Το λανσάρισμα της Mustang Mach-E ήταν ένα τεράστιο βήμα στο ταξίδι μας να προσφέρουμε αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων μέχρι τα μέσα του 2026, και η αίσθηση που προκάλεσε ήταν απίστευτη με επιτυχημένες πωλήσεις και βραβεία σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο This Woelpern, general manager, Imports, Ford Ευρώπης. «Η Mustang Mach-E GT θα επιτείνει αυτό το πάθος, φέροντας τη τεχνογνωσία της Ford σε πρακτικά αλλά πολύ απολαυστικά αυτοκίνητα και SUV της Ford σε μία νέα, αμιγώς ηλεκτρική εποχή.»

# # #

1 Δεδομένα δοκιμών της Ford που βασίζονται σε μέθοδο εν κινήσει εκκίνησης (rolling start).

2 MagneRide® αποτελεί εμπορικό σήμα του BWI Group.

3 Μόνο για χρήση στην πίστα.

4 Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου/ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και 2017/1151 μετά την τελευταία τροποποίηση. Οι ισχύουσες, στάνταρ διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

5 Προβλεπόμενη αυτονομία και χρόνοι φόρτισης βασισμένα σε αποτελέσματα δοκιμών του κατασκευαστή και σε μεθόδους υπολογισμού αυτονομίας σύμφωνα με το WLTP. Τα χιλιόμετρα που προστίθενται στην αυτονομία βασίζονται στα πρώτα 10 λεπτά φόρτισης, από την έναρξη της φόρτισης. Η ταχύτητα φόρτισης μειώνεται όσο η μπαταρία πλησιάζει στη μέγιστη χωρητικότητά της. Τα αποτελέσματά σας ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις ώρες αιχμής φόρτισης και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Η πραγματική αυτονομία διαφέρει, ανάλογα με συνθήκες όπως εξωγενείς παράγοντες, στυλ οδήγησης, συντήρηση οχήματος, ηλικία και κατάσταση μπαταρίας ιόντων λιθίου.

6 Υπολογίζεται μέσω των μέγιστων επιδόσεων των ηλεκτροκινητήρων με μέγιστη ισχύ μπαταρίας. Τα αποτελέσματά σας ενδέχεται να διαφέρουν. Η μέγιστη τιμή των 487 PS προσφέρεται για 5 δευτερόλεπτα.

7 Μην οδηγείτε αφηρημένοι. Χρησιμοποιείτε συστήματα με φωνητικές εντολές όπου είναι δυνατόν και όχι συσκευές χειρός ενώ οδηγείτε.

8 Μέτρηση σύμφωνα με V210-2.

9 Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού είναι συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστούν την προσοχή ή την κρίση του οδηγού, ο οποίος παραμένει πλήρως υπεύθυνος για τον έλεγχο του οχήματος. Δεν υποκαθιστούν την ασφαλή οδήγηση. Συμβουλευτείτε το Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης για λεπτομέρειες και περιορισμούς.