Συμφωνία Σερβίας – Stellantis για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

banner-google-news

Συμφωνία ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε η Σερβία με την αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στο Kragujevac. Η Fiat Chrysler η οποία αποτελεί μέρος της Stellantis, παράγει αυτοκίνητα στο εργοστάσιο του Kragujevac και συγκαταλέγεται στους δέκα μεγαλύτερους εξαγωγείς της Σερβίας.

Το συμβόλαιο προβλέπει μια μεταβατική περίοδο μέχρι το τέλος του 2023, ώστε το εργοστάσιο να προσαρμοστεί στην παραγωγή του νέου μοντέλου. Η μετάβαση από τα συμβατικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φέρνει μαζί της τεράστιες αλλαγές στην ενέργεια και την οικονομία. Το λανσάρισμα του νέου μοντέλου είναι μέρος της μεγάλης επανάστασης στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τη Stellantis.

«Το μέγεθος της αλλαγής είναι άγνωστο στην βιομηχανία των αυτοκινήτων καθώς θα πρέπει να αλλάξουμε όλη την τεχνολογία των οχημάτων μας. Όχι μόνο τον σκελετό για να γίνει ηλεκτρικό αλλά και τις συνδέσεις και την αυτονομία», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες.

Η συμφωνία που υπεγράφη θα βοηθήσει την εταιρεία να πετύχει τον στόχο της για αύξηση πωλήσεων στο 100% σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, καθώς και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2038.