Συμφωνία Renault-Carlsberg για την παράδοση 20 ηλεκτρικών φορτηγών

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Η Renault Trucks κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στην μετατροπή των αστικών μεταφορών ανακοινώνοντας την υπογραφή σύμβασης με τον όμιλο Carlsberg για την παράδοση 20 D Wide Z.E. Πρόκειται για ηλεκτροκίνητα φορτηγά  26 τόνων, τα οποία θα παραδοθούν το 2020 και θα δραστηριοποιούνται από τη ζυθοποιία Feldschlösschen, την ελβετική θυγατρική του Ομίλου.

Η Renault Trucks πιστεύει ότι οι αστικές μεταφορές πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα στην ηλεκτρική κινητικότητα για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στα κέντρα των πόλεων και να αντιμετωπίσουν τις εκπομπές CO2 παγκοσμίως.

Ο Bruno Blin, πρόεδρος της Renault Trucks, τονίζει:

«Είναι η πρώτη παραγγελία τέτοιας κλίμακας στην Ευρώπη. Αποδεικνύει στους πελάτες μας ότι ο τομέας των μεταφορών υφίσταται σημαντική μεταστροφή και αντικατοπτρίζει μια βιομηχανική και εμπορική πραγματικότητα: τα ηλεκτρικά φορτηγά Renault Trucks αφήνουν τη γραμμή συναρμολόγησης και θα βρίσκονται στους δρόμους της Ευρώπης μέσα σε λίγες εβδομάδες ».

Τα 20 Renault Trucks D Wide Z.E. 26t θα πραγματοποιούν ημερήσια δρομολόγια διανομής μεταξύ 100 και 200 χλμ. για την προμήθεια πελατών της Feldschlösschen από τις 15 εγκαταστάσεις εφοδιασμού της ζυθοποιίας στην Ελβετία. Η Feldschlösschen δεσμεύεται για την εφοδιαστική με μηδενικές εκπομπές, εν μέρει μέσω των σημείων παραγωγής που εξυπηρετούνται από σιδηροδρομικές γραμμές.

 

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ