Συμφωνία Εκκλησίας-ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση έκτασης στο Σχιστό ως κέντρο logistics

banner-google-news

Υπογράφτηκε μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΤΑΙΠΕΔ συμφωνία για την αξιοποίηση κτήματος που ανήκει στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ), παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Σε δηλώσεις του, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σχιστό, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «σημαντικό πρώτο βήμα», προκειμένου να γίνει πράξη το όραμα που έγκειται στη δυνατότητα της Εκκλησίας να μπορέσει να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία που της έχει απομείνει. Όπως σημείωσε, «η δυνατότητα ανάπτυξης ενός υπερσύγχρονου, φιλικού προς το περιβάλλον, κέντρου logistics, μεταφοράς και διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων και όχι μόνο, φαντάζει ως αυτονόητη ανάγκη, αν λάβει κανείς υπόψη τη μεγάλη σημασία και τη δυναμική η οποία αναπτύσσεται στο λιμάνι του Πειραιά».

Η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω της ανώνυμης εταιρείας «ΣΧΙΣΤΟ ΑΕ», την οποία έχει ήδη συστήσει, επιδιώκει την ολιστική αξιοποίηση της συγκεκριμένης ιδιόκτητης έκτασης, περίπου 3.000 στρεμμάτων, που βρίσκεται σε κομβική θέση, καθώς συνορεύει νοτιοανατολικά με τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και βόρεια με την περιοχή του Σκαραμαγκά. Στη νέα προτεινόμενη χωροθέτηση, το Περιβαλλοντικό Πάρκο Αναψυχής θα έχει διπλάσια έκταση σε σχέση με την υπάρχουσα.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Εκκλησίας της Ελλάδος και η διάρκεια υλοποίησής του μέχρι και την ολοκλήρωσή του και την έναρξη της λειτουργίας του είναι περίπου 4 χρόνια.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεργαστεί με τον Δικαιούχο του έργου για την ωρίμανση και τη διενέργεια των διαγωνιστικών διαδικασιών και την παρακολούθηση της εκτέλεσης των συμβάσεων.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!