Η Stellantis υποστηρίζει τη δημιουργία της Επιστημονικής Πύλης στο CERN

banner-google-news

Η Stellantis, μια από τις ηγετικές αυτοκινητοβιομηχανίες και παρόχους λύσεων αυτοκίνησης,  γεννήθηκε από τη συγχώνευση των δύο ιστορικών ομίλων Fiat Chrysler Automobiles και Groupe PSA. Οι συνδυασμένες ετήσιες πωλήσεις του γκρουπ ανέρχονται σε 8,1 εκατομμύρια οχήματα, και πρόκειται  να χρηματοδοτήσουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση με στόχο την αντιπαράθεση της Stellantis με τους μεγάλους ομίλους της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκακιέρας, όπως το VW Group και η Toyota Motor Corp.

Ως συνεργάτης του FCA Foundation, η Stellantis είναι από τους σημαντικότερους χρηματοδότες ενός προγράμματος στο κέντρο ερευνών CERN, μιας πρωτοβουλίας που στόχο έχει την προώθηση της αγάπης για την επιστήμη στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για την Επιστημονική Πύλη του CERN, και τα εγκαίνια των εργασιών πραγματοποιήθηκαν στις 21 τον Ιουνίου. Με εμβαδό 7.000 τ.μ., το κτήριο της Επιστημονικής Πύλης θα προσφέρει χώρους για διάφορες δραστηριότητες και θα εξηγεί διάφορα μυστικά της φύσης, από τα στοιχειώδη σωματίδια έως και την εξέλιξη του σύμπαντος. Οι εκθέσεις θα φιλοξενούν επίσης πειράματα που αφορούν και στους επιταχυντές του CERN, δίνοντας μια άμεση γεύση αυτών των θαυμάτων της επιστήμης στους επισκέπτες. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από χορηγίες, με τη σημαντικότερη να προέρχεται από τη Stellantis, μέσω του FCA Foundation.

To CERN, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Πυρηνική Έρευνα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαστήρια Πυρηνικής Φυσικής στον κόσμο. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στα γαλλοελβετικά σύνορα, ενώ αριθμεί 23 κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.