Η Solaris ανέλαβε την προμήθεια 90 λεωφορείων υδρογόνου στη Βενετία

banner-google-news

Η Solaris ανέλαβε σύμβαση για προμήθεια 90 λεωφορείων υδρογόνου στην Azienda Veneziana della Mobilita (AVM) στη Βενετία της Ιταλίας.

Αυτή η παραγγελία περιλαμβάνει 75 μοντέλα Urbino 12 μέτρων και 15 αρθρωτές μονάδες 18 μέτρων. Ενσωματώνει επίσης την επιλογή παραγγελίας επιπλέον 13 λεωφορεία 12 μέτρων και 5 αρθρωτές εκδόσεις στο μέλλον.

Τα οχήματα θα παραδοθούν στη Βενετία από τον Νοέμβριο του 2025, με τις τελικές μονάδες να φτάνουν τις πρώτες εβδομάδες του 2026.

Θα ενωθούν με 30 ηλεκτρικά λεωφορεία Solaris Urbino 12 με μπαταρίες και 4 λεωφορεία Urbino 12 που κινούνται με υδρογόνο και ήδη λειτουργούν εντός της Βενετίας και γύρω από την πόλη.

Εκτός από την προσφορά αθόρυβων υπηρεσιών χωρίς εκπομπές ρύπων, τα λεωφορεία υδρογόνου προσφέρουν μεγάλη αυτονομία, επιτρέποντας στα οχήματα να διανύσουν τουλάχιστον 350 χιλιόμετρα με έναν ανεφοδιασμό.

Για την AVM, τα λεωφορεία θα διαθέτουν βαλβίδες ανεφοδιασμού υδρογόνου και στις δύο πλευρές των λεωφορείων πάνω από το τόξο του μπροστινού τροχού.

Αυτή η παραγγελία βασίζεται στην πρόσφατη επιτυχία της Solaris, με σύμβαση παράδοσης 130 λεωφορείων υδρογόνου στην Μπολόνια και τη Φεράρα.