Το σημείωμα του εκδότη – Editorial Ιουνίου 2021

banner-google-news

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

ήρθε ο  Ιούνιος, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, γνωστός για την ωρίμανση και τον θερισμό των δημητριακών, εξ ου και το άλλο του όνομα, Θεριστής. Βρίσκει τις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης να αυξάνονται συνεχώς από την αρχή του χρόνου παγκοσμίως, και τις επιχειρήσεις να αγοράζουν σε υπερβολικό βαθμό προϊόντα και υλικά, υπερβαίνοντας σημαντικά τις τρέχουσες επιχειρηματικές ανάγκες τους. Τα αποθέματα φθίνουν σε δημητριακά, μέταλλα, ξυλεία, μικροτσίπ, πλαστικές και χάρτινες συσκευασίες. Οι βιομηχανίες και οι εφοδιαστικές αλυσίδες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, αντιμέτωπες με τον COVID-19.

Παράλληλα, η αλλαγή του κλίματος εξακολουθεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία. Οι επιπτώσεις της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη είναι ήδη αισθητές, και προβλέπεται ότι θα γίνουν ακόμη εντονότερες. Στο πλαίσιο αυτό, για να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η Ευρώπη πραγματοποιεί μια επείγουσα στροφή προς τα εναλλακτικά καύσιμα. Στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, αυτό σημαίνει οχήματα χαμηλών και μηδενικών ρύπων, δημιουργία νέων σταθμών ανεφοδιασμού και φόρτισης.  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θέλει να διαθέσει 176 δισ. στην ηλεκτροκίνηση. Σύντομα θα οδηγηθούμε και στα καύσιμα με βάση το υδρογόνο· ήδη βιομηχανικοί γίγαντες προετοιμάζονται πυρετωδώς γι’ αυτό.

Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, η σπουδαία γεωπολιτική σημασία που έχει, τα λιμάνια της, η ναυτιλιακή της κοινότητα, μπορούν να την αναδείξουν σε διεθνές εμπορευματικό κέντρο. Ήδη κατασκευάζονται αυτοκινητόδρομοι, πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στους σιδηρόδρομους, αναπτύσσονται μεγάλα εμπορευματικά κέντρα στην Αττική, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Ο άνεμος ανανέωσης και ανάπτυξης που φυσάει, εν μέσω παγκόσμιων σοβαρών κρίσεων, οδηγεί σε νέους δρόμους και το περιοδικό μας. Με κεντρικό μας άξονα πάντα το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ, ο ορίζοντάς μας περιλαμβάνει πλέον και την επιχειρηματικότητα, τις εμπορευματικές μεταφορές και το Περιβάλλον, την αγροτική ανάπτυξη και την εφοδιαστική αλυσίδα αγροτικών προϊόντων. Με συνέπεια και αξιοπιστία αποβλέποντας στην πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων στον ευρύτερο τομέα των Μεταφορών.

Σου άρεσε το άρθρο; Κοινοποίησέ το!