Σε ιταλοτουρκική εταιρεία η προμήθεια 200 λεωφορείων φυσικού αερίου

banner-google-news

H εταιρεία Industria Italiana Autobus S.P.A θα είναι προσωρινός ανάδοχος για την προμήθεια 200 αστικών οχημάτων 12 μέτρων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO 6, ύστερα από διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την προμήθεια νέων αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι μέτοχοι της εταιρείας, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας,  είναι:

torta-shareholders-iiaINVITALIA: 42,76%
Εθνικός οργανισμός που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομίας και έχει επιφορτιστεί με την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

LEONARDO: 28,65%
Μια διεθνής εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και βασικός παράγοντας στην αεροδιαστημική, την άμυνα και την εθνική ασφάλεια, που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για τις βιομηχανίες αέρα, ξηράς, ναυτικής, διαστημικής και κυβερνοχώρου.

KARSAN: 28,59%
Τούρκος κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Είναι ο τρίτος διαγωνισμός που πραγματοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την προμήθεια νέων αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με απόφαση της Επιτροπής του Διαγωνισμού, η Industria Italiana Autobus S.P.A. αναδεικνύεται προσωρινή ανάδοχος. Η εταιρεία έδωσε συνολική προσφορά 51,99 εκατ. ευρώ για την προμήθεια αυτού του τύπου των λεωφορείων. Ο προϋπολογισμός ήταν αξίας 73,16 εκατ. ευρώ.

Εντός προθεσμίας δέκα ημερών η Industria Italiana Autobus S.P.A. θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονικά τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα και δικαιολογητικά.

Φωτ.: Αρχείο