Σακάκια ασφαλείας με LED από την Continental

Το τμήμα τεχνολογίας της Continental παρουσίασε για πρώτη φορά στο Consumer Electronics Show (CES), στο Λας Βέγκας δύο πρωτότυπα σακάκια ασφαλείας, με ενσωματωμένο φωτισμό και σύστημα θέρμανσης. «Τα έξυπνα wearables θα φέρουν την επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιούμε την τεχνολογία σε καθημερινές συνθήκες και βελτιώνουμε την ασφάλεια στο δρόμο» αναφέρει σχετικά ο κ. Tobias Huber, υπεύθυνος της Continental για την ανάπτυξη έξυπνων λειτουργικών υλικών. Και συνεχίζει: «Η αλληλεπίδραση με τα ηλεκτρονικά του οχήματος μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω. Στο μέλλον για παράδειγμα, οι αισθητήρες στα ρούχα θα μπορούσαν να καθορίσουν στοιχεία όπως η υγρασία και η θερμοκρασία και, με βάση αυτό, να ενεργοποιήσουν το αυτόματο σύστημα κλιματισμού του οχήματος.

Continental_PP_Intelligent_Clothing_V02_Truck

Οι εργαζόμενοι σε εταιρίες ταχυμεταφορών, σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή κοινής ωφέλειας καθώς και οι οδηγοί φορτηγών κατά τη φόρτωση/εκφόρτωση απαιτείται να είναι απόλυτα ορατοί σε άλλους χρήστες οδών, σε δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις και σε κακές καιρικές συνθήκες. Το χιτώνιο ασφαλείας που εξελίσσει η Continental φέρει φώτα LED και μια λειτουργίας θέρμανσης. Ένα πηνίο ενσωματωμένο στο κάθισμα του οδηγού φορτίζει επαγωγικά τις μπαταρίες για τα LED και το ενσωματωμένο σύστημα θέρμανσης. Αυτό σημαίνει ότι το σακάκι είναι πάντα επαρκώς φορτισμένο. Ένα εύκαμπτο δεύτερο πηνίο στο χιτώνιο απορροφά την ισχύ από το πηνίο του καθίσματος. Διάφορα στρώματα υλικού προστατεύουν την πλύση του ενδύματος και περιορίζουν την ακτινοβολία του μαγνητικού πεδίου στον οδηγό. Μια μπαταρία τροφοδοτεί τα LED μέσω καλωδίων που είναι ενσωματωμένα στο ύφασμα.

«Η λειτουργία θέρμανσης είναι επίσης πολύ περισσότερο από απλή βελτίωση της άνεσης», δηλώνει ο Huber. «Στα οχήματα παράδοσης, τα οποία τροφοδοτούνται ολοένα και πιο ηλεκτρικά, το σύστημα θέρμανσης σακακιών σημαίνει ότι η κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση της καμπίνας μπορεί να μειωθεί έως και 90%.»

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ