Ρωτήστε τον Ειδικό – Νοέμβριος 2016

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Το YouTruck Magazine εγκαινιάζει μια νέα στήλη που θα έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφαλιστική κάλυψη του φορτηγού. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας μαζί σας προκειμένου να λύνουμε κάθε μήνα τις απορίες σας, να σας υποδεικνύουμε τρόπους ώστε να αποφεύγετε σημαντικά λάθη, να κερδίζετε χρήματα και φυσικά να είστε πάντα νόμιμοι όταν κινείστε με το φορτηγό σας.

Θεωρήσαμε λοιπόν επιβεβλημένη την συνεργασία μας με έναν ειδικό επί των θεμάτων ασφάλισης βαρέων επαγγελματικών οχημάτων και των φορτίων τους. Ο κ. Σαμολαδάς, με πολυετή πείρα στη συγκεκριμένη αγορά, θα είναι στο εξής στην διάθεσή σας για να απαντά στις απορίες σας και να αναπτύσσει τις λύσεις σε ασφαλιστικά θέματα που σας απασχολούν ή απλά σας ενδιαφέρουν.

Πολλοί φίλοι και πελάτες μας ρωτούν, για το τι πρέπει να κάνουν τελικά όταν συμβαίνει ένα ατύχημα και πώς να διαχειριστούν την εξέλιξή του . Θα προσπαθήσουμε όσο πιο συμπυκνωμένα γίνεται να σας δώσουμε τις σωστές οδηγίες προκειμένου όλα να γίνουν πιο εύκολα!

Όταν συμβεί το ατύχημα :

  • Διατηρήστε την ψυχραιμία σας! Ο πανικός και τα νεύρα δεν βοηθούν ποτέ!
  • Ελέγξτε αν υπάρχουν τραυματίες ( εάν καλέστε το 166 ) .
  • Καλέστε την Αστυνομία ( ειδικά εάν δεν έχετε ευθύνη καλέστε το 100 ) .
  • Καλέστε τη Φροντίδα Ατυχήματος(γράψτε την τώρα στο κινητό σας βλ. ασφαλιστήριο)

Στην περίπτωση που δεν έχετε χρόνο και δεν μπορεί να γίνει τίποτα από τα παραπάνω, τουλάχιστον τραβήξτε φωτογραφίες με το κινητό σας τηλέφωνο , στις οποίες να φαίνεται ο χώρος, σήμανση κ.τ.λ , τα οχήματα και οι αρ. κυκλοφορίας τους , σημεία επαφής και άδεια,δίπλωμα, ασφαλιστήριο του υπαιτίου.

Τέλος, καλό θα είναι να έχετε πάντα μία υπεύθυνη δήλωση στο αυτοκίνητο ώστε να σας υπογράψει ολογράφως ο υπαίτιος ότι αποδέχεται την πλήρη υπαιτιότητα του ( μπορεί να γίνει και σε ένα λευκό χαρτί ).

Εάν μου προκαλέσει ατύχημα ‘’μεθυσμένος οδηγός’’ , τι θα πρέπει να κάνω ;

Σίγουρα να μην τον ‘’λυπηθείτε’’ και να μην τον αφήσετε να φύγει χωρίς πρώτα να έρθει και να καταγράψει το συμβάν η αστυνομία και η φροντίδα της ασφαλιστικής σας εταιρίας.Η ασφαλιστική εταιρία του ‘’μεθυσμένου’’ οφείλει να σας αποζημιώσει πλήρως!Βέβαια θα στραφεί αργότερα κατά του ‘’μεθυσμένου’’ για να διεκδικήσει ό,τι σας κατέβαλε ως αποζημίωση.

Προσοχή! Ο αστυνομικός που θα έρθει μπορεί να σας συμβουλεύσει να μην αναφερθεί ότι ο άλλος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Μην το ακούσετε!

Εάν με χτυπήσει κάποιος και αμέσως μετά εξαφανιστεί, τι θα πρέπει να κάνω, θα αποζημιωθώ;

Λυπάμαι αλλά δεν θα αποζημιωθείς, εφόσον δεν μπόρεσες να συγκρατήσεις τον αρ. κυκλοφορίας του !

Εάν τον συγκράτησες , κάλεσε άμεσα το 100 προκειμένου να έρθει να καταγράψει το συμβάν και να βεβαιώσει την εγκατάλειψη του υπαιτίου ( καταθέστε μήνυση εγκατάλειψης εναντίον του άλλου οδηγού ) καθώς επίσης να κάνει ενέργειες για την εύρεση των στοιχείων του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Κάλεσε και την ‘’φροντίδα’’ σου για να καταγράψει το συμβάν και να υπάρχει φωτογραφικό υλικό σε οποιοδήποτε μελλοντικό δικαστήριο.

Στην περίπτωση που έχετε σωματικές βλάβες , τότε θα αποζημιωθείτε από το Επικουρικό Κεφάλαιο τηλ: 2103327400 .

Eάν εμπλακώ σε τροχαίο ατύχημα, η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης μου με καλύπτει για τις ζημιές που θα υποστώ εγώ ως οδηγός – ιδιοκτήτης του οχήματος μου (νοσοκομειακά έξοδα κτλ. ) ;

Δυστυχώς όχι! Γι’ αυτό το συμβόλαιο λέει Αστική Ευθύνη προς Τρίτους γιατί ο νομοθέτης ήθελε να προστατέψει αυτούς και όχι εσένα.

Μία κάλυψη που θα μπορούσε να λειτουργήσει , είναι αυτή του ‘’προσωπικού ατυχήματος του οδηγού’’ , η οποία δίνει ένα κεφάλαιο σε περίπτωση θανάτου π. χ 10.000€ και ποσοστό % στις ανικανότητες βάση πίνακα του ΙΚΑ.

Έκανα ζημιά μέσα στο παρκινγκ-ιδιωτικό χώρο. Να δηλώσω την ζημιά απ’ έξω ;

Κανονικά θα πρέπει να έχετε στο συμβόλαιό σας την κάλυψη ‘’ Αστική Ευθύνη για Φυλασσόμενους Χώρους’’ .

Λόγο όμως ότι στο συμβόλαιο του οχήματος σας δεν αναγράφεται πουθενά ότι εξαιρούνται οι ζημιές σε τέτοιους χώρους , η ασφαλιστική εταιρία θα σας αποζημιώσει κανονικά .

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε άμεσα με τον ασφαλιστή σας, ο οποίος θα σας δώσει την επαγγελματική του συμβουλή, γλιτώνοντάς σας από πολλούς ‘’μπελάδες’’ .

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ