Renault Trucks 2021: Έρχονται με ουσιαστικές αλλαγές

Η Renault Trucks αναβαθμίζει τις σειρές T, T High, C και K για την τρέχουσα χρονιά, φέρνοντας σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά την άνεση οδήγησης, την άνεση της καμπίνας, την ασφάλεια και την παραγωγικότητα. Πρόκειται για την πιο σημαντική εξέλιξη στη γκάμα, από τη συνολική ανανέωση των σειρών του κατασκευαστή το 2013.

banner-google-news

Το 2021, η Renault Trucks αλλάζει την εξωτερική σχεδίαση των οχημάτων της, υιοθετώντας ένα πιο δυναμικό στυλ, ιδίως όσον αφορά τους προβολείς, οι οποίοι έχουν μειωθεί σε μέγεθος, προκειμένου να αυξηθεί η βαμμένη επιφάνεια του κάτω τμήματος αμαξώματος. Μια νέα μάσκα με σχεδιασμό κηρήθρας συμπληρώνει την πιο μοντέρνα και κομψή σχεδιαστικά προσέγγιση των φορτηγών του Γάλλου κατασκευαστή.

Renault Trucks 2021_2 (Medium)

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ

Σε πιο ουσιαστικές λεπτομέρειες τώρα, τα νέα φορτηγά Renault Trucks διαθέτουν μια νέα ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού τριών αξόνων. Αυτό επιτρέπει στους οδηγούς να υιοθετήσουν τη θέση οδήγησης που τους ταιριάζει καλύτερα, προσαρμοσμένη στη μορφολογία, τις απαιτήσεις αποστολής ή τις προσωπικές προτιμήσεις τους. Η στήλη ρυθμίζεται χρησιμοποιώντας ένα χειριστήριο ποδιού για να ρυθμίσετε τόσο τη θέση όσο και την κλίση του τιμονιού. Η ρύθμιση με τα δύο χέρια στο τιμόνι και το άμεσο κλείδωμα διασφαλίζουν την ακρίβεια και την ασφάλεια. Επιπλέον, η κλασική κλειδαριά στη κολόνα έχει αντικατασταθεί από ένα κουμπί εκκίνησης.

Renault Trucks 2021_9 (Medium)

Καθώς ένας οδηγός βαρέων οχημάτων περνά κατά μέσο όρο εννέα ώρες την ημέρα πίσω από το τιμόνι, τα καθίσματα πρέπει να παραμένουν άνετα καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος και να ταιριάζουν σε κάθε σωματότυπο. Επομένως, η Renault Trucks έχει επανασχεδιάσει το εύρος των καθισμάτων της και τώρα προσφέρει μια αρθρωτή γκάμα για πλήρη ευελιξία όσον αφορά τις ρυθμίσεις, την επιλογή συνδυασμών και επιλογών. Ο κατασκευαστής έχει επίσης εισαγάγει νέα υφάσματα, σχεδιασμένα για να αντέχουν στη σκληρή χρήση. Μια έκδοση με δερμάτινη επένδυση διατίθεται επίσης προαιρετικά.

Renault Trucks 2021_3 (Medium)

Εν τω μεταξύ στις ανανεωμένες εκδόσεις των Renault Trucks T, T High, C και K υπάρχουν νέες λύσεις αποθήκευσης στις καμπίνες. Πιο συγκεκριμένα, έχει προστεθεί μια θήκη για tablet και smartphone, που είναι εύκολα προσβάσιμα από τον οδηγό, παρέχοντας πρόσβαση σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα καθώς και η δυνατότητα φόρτισης μέσω δύο υποδοχών USB-C. Προστέθηκε επίσης ένα νέο συρτάρι αποθήκευσης εγγράφων A4.

Renault Trucks 2021_5 (Medium)

Από την πλευρά του συνοδηγού, τα οχήματα έχουν δύο αποθηκευτικούς χώρους με συνολική χωρητικότητα 7 λίτρων (συμπεριλαμβανομένου ενός ψυγείου 2 λίτρων).

Renault Trucks 2021_4 (Medium)

Επανασχεδιασμένος είναι επίσης και ο χώρος ύπνου, εκεί που ο οδηγός ξεκουράζεται και κοιμάται. Η ποιότητα του κρεβατιού είναι επομένως ζωτικής σημασίας και για αυτό ο κατασκευαστής αύξησε το πάχος του στρώματος της κουκέτας «Serenity» κατά 13% και διπλασίασε τον αριθμό των ελατηρίων, παρέχοντας τη βέλτιστη υποστήριξη χάρη στην καλύτερη κατανομή του σωματικού βάρους. Ένα προαιρετικό στρώμα αφρού μνήμης που πλένεται είναι επίσης διαθέσιμο. Για πρόσθετη ευκολία, δύο υποδοχές USB-C έχουν επίσης προστεθεί στην περιοχή της κουκέτας για να διευκολύνεται η φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, χωρίς ο οδηγός να απομακρύνεται από τον χώρο ανάπαυσης. Τέλος, για να βελτιώσει την ποιότητα του ήχου στην καμπίνα, η Renault Trucks συνεργάστηκε με τον Γάλλο κατασκευαστή Focal, για την προμήθεια εξοπλισμού και ηχείων hi-fi.

Renault Trucks 2021_12 (Medium)

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας για τους οδηγούς και τους χρήστες του δρόμου αποτέλεσαν επίσης βασικό επίκεντρο της αναβάθμισης των σειρών Renault Trucks T, T High, C και K. Όλες οι νέες εκδόσεις των φορτηγών διαθέτουν στάνταρ φώτα LED, καθώς είναι πιο κοντά στο φυσικό φως και δίνουν στον οδηγό καλύτερη αντίληψη για τις αντιθέσεις και τα χρώματα. Αυτό βελτιώνει σημαντικά τη νυχτερινή ορατότητα και επομένως την ασφάλεια. Ένα άλλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας LED είναι η αξιοπιστία και η μακροζωία της. Η διάρκεια ζωής μιας πηγής LED είναι έως και τριάντα φορές μεγαλύτερη από αυτήν ενός συμβατικού λαμπτήρα.

Renault Trucks 2021_11 (Medium)

Πρόσθετα φώτα LED έχουν επίσης τοποθετηθεί στο εσωτερικό των θυρών για να φωτίζουν το κατώφλι της πόρτας για αυξημένη ασφάλεια του οδηγού κατά την είσοδο και έξοδο από το όχημα τη νύχτα.

Για τη βέλτιστη ασφάλεια των οδηγών, των φορτίων τους και των χρηστών του δρόμου, διατίθενται επίσης πολλές επιλογές, όπως μηχανική συσκευή κατά της εισβολής (κλείδωμα πόρτας ασφαλείας), κάμερες και αισθητήρες παρουσίας, καθώς και πόρτες με επιπλέον παράθυρο χαμηλά, που παρέχουν εξαιρετική ορατότητα των πεζών και ποδηλάτες.

Renault Trucks 2021_7 (Medium)

Τέλος, η εφαρμογή έκτακτης ανάγκης χειρόφρενου μειώνει τον κίνδυνο απροσδόκητης κίνησης του οχήματος όταν ο οδηγός φεύγει από την καμπίνα, ενεργοποιώντας αυτόματα το κλείδωμα του τροχού για να σταματήσει το φορτηγό.

BANNER NEWS BRAND_728X90-RENAULT

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Εξοικονόμηση καυσίμου κατά 3% και βελτιστοποιημένη συντήρηση προσπάθησε να πετύχει ο κατασκευαστής στις αναβαθμισμένες σειρές φορτηγών του. Πρώτον, η αεροδυναμική της καμπίνας έχει βελτιωθεί γύρω από την μπροστινή μάσκα και έχουν προστεθεί επεκτάσεις αψίδας τροχού για τη βελτίωση της ροής του αέρα. Δεύτερον, τα οχήματα διαθέτουν νέα τεχνολογία για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Αυτές περιλαμβάνουν μια νέα έκδοση του συστήματος cruise control Optivision και ενός βελτιστοποιημένου συστήματος ελέγχου ταχύτητας με δύο επιλέξιμους τρόπους οδήγησης. Το «Eco on» είναι η προεπιλεγμένη λειτουργία και βελτιστοποιεί την κατανάλωση καυσίμου προσαρμόζοντας την επιτάχυνση, την αλλαγή ταχυτήτων, τον έλεγχο ταχύτητας και την επιβράδυνση, ενώ το «Eco off» επιτρέπει στους οδηγούς να αλλάξουν τον τρόπο οδήγησης. Ένας δείκτης δίνει στους οδηγούς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το στυλ οδήγησης τους. Μια νέα λειτουργία «Pulse and Glide» βελτιώνει περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου διατηρώντας την ταχύτητα του οχήματος γύρω από το σημείο ρύθμισης Cruise Control (+/- 2km / h). Επιπλέον, τα νέα οχήματα Renault Trucks T και T High διαθέτουν στάνταρ ελαστικά κατηγορίας Α, τα πιο αποδοτικά στην αγορά όσον αφορά την οικονομία καυσίμου.

Renault Trucks 2021_10 (Medium)

Εν τω μεταξύ, νέες υπηρεσίες προσφέρουν βελτιστοποιημένη συντήρηση χάρη στο Excellence Predict. Η εταιρία έχει αναπτύξει νέα τεχνολογία για την τακτική ενημέρωση του λογισμικού του οχήματος – τη στιγμή που ζητά ο πελάτης – χωρίς να χρειάζεται να το φέρει στο συνεργείο. Αυτή η νέα τεχνολογία αποτελεί μέρος της προσφοράς συντήρησης «Excellence Predict», η οποία δίνει τη δυνατότητα στον κατασκευαστή να ενεργήσει πριν εμφανιστεί δυσλειτουργία και έτσι να δώσει στους πελάτες του μεγαλύτερη ηρεμία, διασφαλίζοντας τη συνεχή διαθεσιμότητα του οχήματος.

Renault Trucks 2021_8 (Medium)

Στην πράξη, η προσφορά «Excellence Predict» παρέχει:

  • Ένα συνδεδεμένο πρόγραμμα συντήρησης που είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στη χρήση του οχήματος.
  • Παρακολούθηση των κύριων εξαρτημάτων φθοράς όπως η μπαταρία, οι δίσκοι συμπλέκτη και τα τακάκια φρένων. Καινοτόμη τεχνολογία πρόληψης βλάβης σε πραγματικό χρόνο για το 80% των εξαρτημάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διακοπή λειτουργίας.
  • Συλλογική και συλλογική εργασία μεταξύ της Renault Trucks και του δικτύου της, επιτρέποντας την προληπτική διαχείριση της συντήρησης οχημάτων. Ο προγραμματισμός των ομαδοποιημένων παρεμβάσεων βελτιστοποιεί το χρόνο διακοπής.

 

Επιπλέον, ειδικοί στο δίκτυο Renault Trucks είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν προ-διάγνωση, ενημερώσεις λειτουργικότητας και απομακρυσμένες ρυθμίσεις σε οχήματα. Αυτό μειώνει τον αριθμό επισκέψεων στο συνεργείο και βελτιστοποιεί τον χρόνο των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης. Σημαντικό είναι επίσης ότι ανάλογα με τη χρήση και τα χιλιόμετρα, τα διαστήματα αλλαγής λαδιού για οχήματα εφοδιασμένα με κινητήρες Euro VI 13 λίτρων μπορούν να επεκταθούν σε 150.000 km ή 18 μήνες, με αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος συντήρησης (εργασία και ανταλλακτικά), βελτιστοποιημένα προγράμματα συντήρησης με λιγότερες στάσεις σέρβις και επιπλέον εξοικονόμηση καυσίμου.