Π.Σ.Χ.Ε.Μ. : Ανακοίνωση για τη συνταξιοδότηση αυτοκινητιστών χωρίς διακοπή επαγγέλματος

banner-google-news

Με ανακοίνωσή του ο Π.Σ.Χ.Ε.Μ. ενημερώνει τους αυτοκινητιστές σχετικά με τη διαδικασία για την συνταξιοδότηση χωρίς τη διακοπή επαγγέλματος.Συγκεκριμένα αναφέρεται :

«Επανερχόμαστε στο ζήτημα που αφορά τους συναδέλφους μας που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς την διακοπή του επαγγέλματος, γιατί αρκετές διευθύνσεις του ΕΦΚΑ δεν κάνουν δεκτές της αιτήσεις συνταξιοδότησης  χωρίς διακοπή και απαιτούν την διακοπή του επαγγέλματος .

Για να μην ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι και να εφαρμοστούν σε όλες τις διευθύνσεις του ΕΦΚΑ οι διατάξεις για την συνταξιοδότηση των αυτοκινητιστών χωρίς διακοπή του επαγγέλματος, αλλά μόνο με την κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης, αναρτούμε την ερμηνευτική εγκύκλιο (ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 17)  για να την έχουν μαζί τους οι συνάδελφοι όταν υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης .

Piaggio Porter

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι το Π.Σ.Χ.Ε.Μ βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να ψηφιστεί διάταξη που θα επιτρέπει στους αυτοκινητιστές να συνταξιοδοτούνται, διατηρώντας το επάγγελμα και την επαγγελματική άδεια οδήγησης .

Με εκτίμηση,

Π.ΣΚΟΥΛΙΚΙΔΗΣ»

Autovision New