Πρώτη η Toyota για όγδοη χρονιά, με 2.753 διπλώματα ευρεσιτεχνίας το 2021

banner-google-news

Το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών απένειμε στην Toyota περισσότερες πατέντες από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία το 2021, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της Ένωσης Ιδιοκτητών Πνευματικής Ιδιοκτησίας (IPO).

Στους μηχανικούς και επιστήμονες της Toyota χορηγήθηκαν συνολικά 2.753 διπλώματα ευρεσιτεχνίας το 2021. Πολλές αφορούν σε έρευνα μπαταριών για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων, αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης, λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνης, και άλλες εφευρέσεις. Είναι η όγδοη συνεχόμενη χρονιά που η Toyota κατέχει την υψηλότερη βαθμολογία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωριστούμε ως παγκόσμιος ηγέτης της τεχνολογίας, όπως αποδεικνύεται από τα πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που εκδόθηκαν στην Toyota», δήλωσε η Sandra Phillips-Rogers, γενική σύμβουλος, επικεφαλής νομικός διευθυντής και επικεφαλής διαφοροποίησης για την Toyota Motor North America. «Ο αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που έχουν εκδοθεί είναι απόδειξη των τεράστιων προσπαθειών της Toyota και των μελών της ομάδας που φέρνουν αυτές τις τεχνολογίες στη ζωή».

«Η φετινή λίστα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αντιπροσωπεύει τις προσπάθειές μας όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων, όπως αποδεικνύεται από την πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταριών, καθώς και την υποστήριξη της μετάβασης της Toyota σε εταιρεία κινητικότητας», δήλωσε ο Frederick Mau, σύμβουλος πνευματικής ιδιοκτησίας και διευθυντής αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για την Toyota. Κινητήρας Βόρεια Αμερική.

Η Toyota συνεχίζει να επενδύει στην καινοτόμο έρευνα και ανάπτυξη και είναι ηγέτης της αυτοκινητοβιομηχανίας για πολλά χρόνια. Από το 2017 έχει επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έρευνες που σχετίζονται με τα αυτοματοποιημένα οχήματα και τη ρομποτική.