Πρώτη η Volvo Trucks χρησιμοποιεί στα φορτηγά της χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων

banner-google-news

Η Volvo είναι ο πρώτος κατασκευαστής φορτηγών που εισάγει τώρα στα φορτηγά της χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων. Ο χάλυβας παράγεται από τη σουηδική εταιρεία χάλυβα SSAB και τα βαρέως τύπου ηλεκτρικά φορτηγά Volvo θα είναι τα πρώτα που θα τον συμπεριλάβουν.

Ο χάλυβας από SSAB παράγεται χρησιμοποιώντας μια εντελώς νέα τεχνολογία, βασισμένη στο υδρογόνο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ μικρότερος αντίκτυπος στο κλίμα από τον συμβατικό χάλυβα. Η μικρής κλίμακας εισαγωγή του χάλυβα στα βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2022.

«Θα αυξήσουμε τη χρήση υλικών χωρίς χρήση ορυκτών σε όλα τα φορτηγά μας, ώστε να μηδενιστούν οι εκπομπές όχι μόνο όταν είναι σε λειτουργία, αλλά και στα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται», λέει η Jessica Sandström, αντιπρόεδρος παραγωγής της Volvo Trucks.

T2022_78516 (1)

Ο πρώτος χάλυβας που παράγεται με υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί στη ραχοκοκαλιά του φορτηγού, πάνω στην οποία είναι τοποθετημένα όλα τα άλλα κύρια εξαρτήματα. Καθώς αυξάνεται η διαθεσιμότητα χάλυβα χωρίς χρήση ορυκτών καυσίμων, θα εισαχθεί και σε άλλα μέρη του φορτηγού.

Το 90% ενός φορτηγού Volvo μπορεί να ανακυκλωθεί
Σήμερα, περίπου το 30% των υλικών σε ένα νέο φορτηγό Volvo προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά. Και μέχρι το 90% του φορτηγού μπορεί να ανακυκλωθεί στο τέλος της ζωής του.

«Προσπαθούμε συνεχώς να ελαχιστοποιήσουμε το κλιματικό μας αποτύπωμα. Προχωράμε επίσης προς μεγαλύτερη κυκλικότητα τόσο στις δραστηριότητές μας όσο και στα φορτηγά μας», λέει η Jessica Sandström.

Ο Όμιλος Volvo συνεργάζεται με την SSAB από το 2021. Το πρώτο μηχάνημα παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2021.

Η Volvo Trucks δεσμεύεται στη συμφωνία του Παρισιού και στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2040, το αργότερο.