Προτάσεις της Σ.Ε.Ο.Φ.Α.Ε. προς το Υπουργείο Μεταφορών

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τις ενστάσεις από τις ομοσπονδίες και τα επιμελητήρια εργοδοτών και επιχειρηματιών για την απαγόρευση των Δ.Χ.Φ. – Ι.Χ.Φ. από το παράπλευρο οδικό δίκτυο, με το σκεπτικό ότι καταστρέφεται η μεταφορά και δεν εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για να καταδείξουμε πως οι ενστάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και να σας θέσουμε κάποιες προτάσεις ως προς την ασφάλεια της μεταφοράς.

Η αλήθεια είναι ότι το παράπλευρο δίκτυο εξυπηρετεί τα μάλα τον κακό αθέμιτο ανταγωνισμό, την ανασφάλιστη εργασία, τον ελλιπή έλεγχο των Φ.Δ.Χ. – Ι.Χ.Φ με ό,τι συνεπάγεται αυτό (π.χ. αλλοδαπά αυτοκίνητα τα οποία εκτελούν εσωτερικές μεταφορές, πέραν του καμποτάζ, υπέρβαρα, υπερβολικές ώρες εργασίας των επαγγελματιών μισθωτών οδηγών και φυσικά ενισχύουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό με μείωση των κομίστρων, διότι είτε κερδίζουν το αντίτιμο των διοδίων μέσω φορτωτικής, είτε δεν τα χρεώνουν και ρίχνουν την τιμή του κομίστρου εις βάρος των επιχειρήσεων που κυκλοφορούν στο κεντρικό εθνικό δίκτυο και πληρώνουν διόδια).

Επικροτούμε την απόφαση του Υπουργείου για την απαγόρευση των Δ.Χ.Φ. – Ι.Χ.Φ. από τους παράδρομους ανά τη χώρα, όπως θα επικροτήσουμε, κύριε Υπουργέ, αν καταργήσετε το άρθρο του νόμου που αναφέρεται στο 5, 10, 20% του τονάζ πάνω από το αναγραφόμενο μεικτό τονάζ στην άδεια κυκλοφορίας του Δ.Χ.Φ. – Ι.Χ.Φ. Θα επικροτήσουμε κύριε Υπουργέ αν καταργήσετε το άρθρο του νόμου που επιτρέπει στις αυτοκινητοφόρες να ανοίγουν τις ράμπες φόρτωσης και να γίνονται σταθερό σημείο της αυτοκινητοφόρας, αυξάνοντας το μήκος του Δ.Χ.Φ. – Ι.Χ.Φ. σε 2 μέτρα επιπλέον με ό,τι αυτό συνεπάγεται (αστάθεια στην κυκλοφορία, υπέρβαρο, αθέμιτος ανταγωνισμός).

Θα επικροτήσουμε την απόφασή σας κύριε Υπουργέ, αν περάσετε στον Κ.Ο.Κ. την απασχόληση των επαγγελματιών οδηγών, τα ωράρια, το βιβλίο δρομολογίων, τα ρεπό, όπως υπάρχουν και τα αντίστοιχα ρεπό και ωράρια για τα τουριστικά λεωφορεία, ώστε να σταματήσουν τα θανατηφόρα ατυχήματα με Δ.Χ.Φ. – Ι.Χ.Φ.

Κύριε Υπουργέ, σας ενημερώνουμε ότι από 2-1-2016 έως 10-9-2016 έχουμε 20 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με Δ.Χ.Φ., τόσο στους παράδρομους των εθνικών οδών, όσο και μέσα στις εθνικές οδούς και οι αιτίες αυτών είναι όλα τα προαναφερόμενα. Αν εφαρμόσετε τις παραπάνω προτάσεις, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά: θα σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η ανασφάλιστη εργασία,θα μειωθεί η ανεργία και θα λειτουργήσει καλύτερα η χερσαία μεταφορά.

Κύριε Υπουργέ, το ΣΕΟΦΑΕ εκπροσωπεί 2.500 επαγγελματίες μισθωτούς οδηγούς πανελλαδικά και κανένας απ’ αυτούς δεν θέλει να ταξιδεύει από παράδρομους και το επικίνδυνο επαρχιακό δίκτυο. Απλά αναγκάζεται να το κάνει μέσα από την πίεση που του ασκεί η εργοδοσία και τον λόγο τον γνωρίζουμε όλοι (απόλυση).

Ευελπιστούμε ότι θα δείτε με προσοχή τις προαναφερόμενες προτάσεις μας και θα ενεργήσετε αναλόγως. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ