Προφίλ ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Α.Ε.

Τσι Κρήτης τα λεβέντικα!

Η ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε. είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μεταφορικός οργανισμός της Κρήτης και ένας από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας.

Η διάδοση του λεωφορείου ως συγκοινωνιακού μέσου στην Ελλάδα ξεκίνησε από το 1896 και για 25 περίπου χρόνια υπήρξε υποτυπώδης εξυπηρέτηση του κοινού με πρωτόγονα και αυτοσχέδια λεωφορεία. Η ανάγκη για βελτίωση επέβαλε τη θέσπιση νομικών διατάξεων, και έτσι τα λεωφορεία ως μέσα μεταφοράς άρχισαν να λειτουργούν με διάφορες μορφές μέχρι και το 1952, όπου με το Ν.Δ.2119/52 ιδρύονται τα Νομαρχιακά ΚΤΕΛ. Το 1973 υπήρξε η αφετηρία λειτουργίας των ΚΤΕΛ με τη σημερινή τους μορφή.
Η ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε. είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μεταφορικός οργανισμός της Κρήτης και ένας από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια, υλοποιώντας ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ανάπτυξης, η εταιρία προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις, όπως την αντικατάσταση όλων των λεωφορείων του στόλου, την αυτοματοποίηση των λειτουργιών του, την ανακαίνιση των σταθμών και των πρακτορείων, καθώς και την αγορά ακινήτου 20 περίπου στρεμμάτων δίπλα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία εγκαταστάσεων και υποδομών συντήρησης με σκοπό τη μελλοντική δημιουργία ενός σύγχρονου παγκρήτιου σταθμού.

Το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε. ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών, με τη συνεχή ανανέωση των λεωφορείων, τη δημιουργία σύγχρονου εξοπλισμού, την οργάνωση των υπηρεσιών και την εκπαίδευση του προσωπικού, έχει καταφέρει να αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα ΚΤΕΛ στην Ελλάδα.  μεγεθών πραγματοποιεί καθημερινά εκατοντάδες δρομολόγια, συνδέοντας τις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού με όλους τους οικισμούς του, αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα, μέσα σε ένα πλαίσιο συνδυασμένων μεταφορών. Πιο συγκεκριμένα το ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΙΘΙΟΥ εξυπηρετεί όλη την Κρήτη και τη συνδέει με την Ηπειρωτική Ελλάδα, εκτελώντας δρομολόγια για Λαμία, Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Πάτρα, Άρτα, Μεσολόγγι και Ιωάννινα.

Στόχος της εταιρίας παραμένει πάντα η ασφαλής και γρήγορη μεταφορά προσώπων και δεμάτων σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς στην Κρήτη, στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, 500 εργαζόμενοι και συνεργάτες της εταιρίας προσπαθούν καθημερινά για την παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη του νησιού, αλλά και της χώρας γενικότερα.

Η εταιρία διαθέτει ακόμα τρία Τουριστικά γραφεία Γενικού Τουρισμού, στο Ηράκλειο, στην Χερσόνησο και στον Άγιο Νικόλαο καθώς και ιδιόκτητα τουριστικά λεωφορεία για την πραγματοποίηση κάθε είδους εκδρομών, ενώ εκδίδει το 3μηνιαίο περιοδικό BY BUS.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ